habernediyor.com

Erdoğan’dan Yunanistan’a net mesaj: Tarihten ibret alın

GÜNDEM

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina hükümetine çağrıda bulunarak, “Başkalarının eteğinin altına girip kabadayılık taslayan Yunanistan yönetimine tarihten ibret almalarını öneriyoruz” dedi. 

Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Yunanistan’ın Ege’deki hukuksuz faaliyetlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin hava sahalarına taciz girişiminde bulunanlara, Hava Kuvvetlerimiz de gerekli cevabı vermeye devam edecektir. Ege’deki haklarımızdan asla vazgeçmeyerek, Batı’daki tüm sınırlarımızı sonuna kadar koruyacağımızdan asla şüpheniz olmasın. Başkalarının eteğinin altına girip kabadayılık yaslayan Yunanistan yönetimine tarihten ibret almalarını öneriyoruz. Komşumuz olan Yunanistan’ın Türkiye ile mütenasip konumda bulunmadığı bir gerçektir. Yunan halkının, ülkelerini büyük bir felakete sürüklemek isteyen hükümetlerine gerekli cevabı sandıkta vereceklerini umut ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Ülkemizi işgal etmeyi hayal edenlere, Çanakkale’de tarihi bir ders vermiştik”

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ni her alanda zirveye çıkarmak istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teknolojisiyle, eğitimiyle ve donanımıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni dünyada 1 numaraya taşımak için mücadelemize devam ediyoruz.  1800’lü yıllarda kısım kısım koparılan topraklarımızı tamamen işgal etmeyi hayal edenlere, Çanakkale’de tarihi bir ders vermiştik. Düşmanı kovduktan sonra son devletimiz olan Türkiye’yi kurarak destansı tarihimize yeni bir sayfa daha ekledik” şeklinde konuştu. 

“Her projemizde önümüzü kesmeye çalıştılar”

AK Parti’nin 2002’den bu yana savunma sanayi çalışmalarına büyük önem verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İktidar olduğumuzda ülkemizin gerçek tablosunu keşfedebilmek için oldukça uğraştık. Bürokratik vesayet her konuda karşımızı çıktı. Bunları aşmak hiç kolay olmadı. Belli bir noktaya gelindiğinde ise adeta dehşete kapıldık ve vakit kaybetmeden işe başladık. Çalışmalarımızda savunma sanayi alanına ayrı bir önem verdik. Araştırmalara, bilime ve üretime dayalı bir milli savunma sanayi inşa etmek için kolları sıvadık. Her projemizde önümüzü kesmeye çalıştılar, ancak biz ülke içindekilerle de uğraşıyorduk” ifadelerini kullandı. 

“Önümüze çıkarılan engellemeler, 15 Temmuz’da askeri bir boyuta dönüştü”

Açıklamalarında 15 Temmuz darbe girişimine de ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı ve emniyet eliyle planlanan darbe girişiminin yanı sıra sivil bürokraside de önümüze çıkarılan engellemeler, 15 Temmuz’da askeri bir boyuta dönüştü. Türkiye, bugüne kadar önüne çıkarılan her engeli başarıyla aşmış bir ülkedir. Ülkemiz, bugüne kadar elde ettiği tüm tarihi başarılarını, işte bu yeteneği ve tecrübesiyle hayata geçirmiştir. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sınır ötesinde Türk hudutlarını muhafaza eden kahraman askerlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi. 

“Bazı müttefiklerimizin Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermedikleri ortadadır”

NATO Liderler Zirvesi’nde bir dizi önemli görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi NATO Liderler Zirvesi’nde birçok önemli konuyu ele aldık. NATO, uzun yıllardır, dünyanın en etkin güvenlik teşkilatı olma özelliğini muhafaza etmiş bir birliktir. Türkiye de bu birliğe sunmuş olduğu katkılarla eşsiz bir konumda yer almaktadır. Ancak ne yazık ki birlik çatısı altındaki bazı müttefiklerimizin Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermedikleri ortadadır” şeklinde konuştu. 

“Oyalama gibi bir hissiyata kapılırsak, en baştaki tutumuza yeniden döneriz”

Açıklamalarında Finlandiya ve İsveç’e de ayrı bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsveç de Finlandiya da henüz NATO’ya üye olmadılar. Bu sadece bir davettir. Eğer taleplerimizi yerine getirirlerse, biz de o zaman gereğini yaparız. Oyalama gibi bir hissiyata kapılırsak, en baştaki tutumuza yeniden döneriz. Bu konuda kimse şüpheye düşmesin” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.