habernediyor.com

Erdoğan’dan müjde: 20 bin öğretmen atanacak

GÜNDEM

Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirileceğini duyurdu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün tek bir açılış töreniyle 326 eğitim öğretim tesisini Ankaralıların hizmetine sunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete aldıkları 7 bin 541 yeni derslikle, Ankara'daki toplam derslik sayısını 49 bin 700'e ulaştırdıklarını söyledi.



Son 18 yılda hazırlanan tüm bütçelerde aslan payını eğitime ayırdıklarına dikkat çeken Erdoğan, 2021 yılında ayrılan 147 milyar liraya, yüksek öğretimi de dahil edildiğinde eğitim-öğretim bütçesinin 210 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen adaylarına müjde!

Erdoğan, “Öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum” diyerek önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen adayının daha atamasının yapılacağını duyurdu. 



"Aşılamada en başarılı ülke Türkiye"

DSÖ’nün koronavirüs salgının 2022'nin başında biteceğine yönelik açıklamasına değinen Erdoğan, hazırlıkları buna göre yapacaklarını ve aşılama sürecinde dün itibariyle 7.5 milyonu bulduklarını belirterek, bu süreçte aşılamayı en başarılı yürüten ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.



Yüz yüze eğitim açıklaması

En kısa sürede öğretmen ve öğrencileri buluşturmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, 1 Mart'tan itibaren 8 ve 12. sınıflarda seyreltilmiş yüz yüze eğitimin başlayacağını ve önümüzdeki günlerde yeni adımları atmaya devam edeceklerini bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.