habernediyor.com

Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi suikast itirafı!

GÜNDEM

İtirafçı olan sanık E.E, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, sözde 'İstanbul emniyet birimi il imamı' A.A'ya gelen mesajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Atatürk Havalimanı'nda suikast talimatının bulunduğunu savundu. Sanık, mesajda "Kaç kişi harcarsanız harcayın ama oradan çıkmasın." yazdığını iddia etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanırken etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan sanık E.E, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde örgütsel tabirle "İstanbul emniyet birimi il amiri"ne gelen mesajda, "Cumhurbaşkanı, Atatürk Havalimanı'na gelecek, kaç kişi harcarsanız harcayın ama oradan çıkmasın.' yazdığını iddia ederek, "Yani suikast. Yukarıdan ona böyle bir şey geldi.'' dedi. 

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı sırada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı olan sanık E.E, ifadesinde, örgütsel yapılanmaya ilişkin bilgiler verdi ve 15 Temmuz gecesine dair dikkati çekici söylemlerde bulundu. 

Sanık E.E'nin darbe girişimine yönelik verdiği bilgiler, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ bağlantısına ilişkin yeni bir delil daha ortaya çıkarmış oldu.

"Telefonuna sürekli mesaj geliyordu"

İfadesinde yüzlerce isim veren ve mesleği öğretmenlik olan sanık E.E, neden itirafçı olduğunu şöyle anlattı:

"Ben bu yükü omzumdan atmak istiyorum. 15 Temmuz darbe bilgisi kesinlikle yoktu, söylentiler vardı. 2015'in sonu 2016 yılında söylentiler vardı 'Olacak.' diye. 15 Temmuz akşamı örgüte ait bir evdeydim, buraya İstanbul emniyet birimi il imamlarından A.A. da geldi. Normalde o akşam evde olmasını gerektirecek bir durum yoktu. Tabii çok telaşlı görmüştüm. Televizyonda köprülerin kapatıldığı haberleri gösterildiği sırada il imamının telefonuna sürekli mesaj geliyordu. Bana hitaben, 'Hocam zümre başkanlarına bilgiyi aktaracağım. Siz zaten yanımdasınız, arkadaşlarınıza da gönderin.' dedi. Önce bir mesaj gönderdi. Mesajda, 'Bütün arkadaşlar resmi kıyafetlerini giysin, görev yerlerine gitsin, izinde olanlar dahil Vatan Emniyete gitsinler.' yazıyordu."

"Darbeye yardım etmekle ilgili mesajlar göndermeye başladı"

Sanık E.E sözlerine şu şekilde devam etti:

"İl sorumlusuna çok daha fazla mesaj geldi ancak hepsini bize göndermedi. Mesajlar 'Tango' programı üzerinden geldi. Bir süre Trbet sonra darbeye yardım etmekle ilgili mesajlar göndermeye başladı. Ben de il imamına 'Efendim bahsettiğiniz olay darbe... Siz bunu emniyet amirlerine, personeline söylüyorsunuz. Hele ki Atatürk Havalimanı gibi bir yer yani bu iş tehlikeli, arkadaşların başı yanar.' dedim. O da bana 'Hocam ben size bana gelen mesajları süzerek iletiyorum, vebal sizindir.' dedi. Ben o mesajdan sonrakileri asla iletmedim."

"Kaç kişi harcarsanız harcayın ama oradan çıkmasın"

"Askere (darbeci) karşı gelen polis memuru veya amirlerini gözaltına da alabilirsiniz." şeklinde ifadelerin emniyet personeline gönderildiğini kaydeden sanık E.E, şunları söyledi:

"İlerleyen saatlerde A.A'nın tedirginliği daha da arttı. Bana bir mesaj gösterdi, atmadı ama kendi telefonundan gösterdi. Mesajda, 'Cumhurbaşkanı, Atatürk Havalimanı'na gelecek, kaç kişi harcarsanız harcayın ama oradan çıkmasın.' yazıyordu. Yani suikast... Yukarıdan ona böyle bir şey geldi. Mesaj Tango programı üzerinden geldi. Bana 'Bunu zümre başkanlarına gönderelim mi?' dedi. Ben de 'Bahsettiğiniz şey cinayet en başta ve bunun talimatını ver.' diyorsunuz. Kanaatimi söyledikten sonra gönderdi mi bilmiyorum. Böyle bir şey gerçekleşmediğine göre de göndermemiştir diye düşünüyorum. Havalimanında çok kuvvetli olduklarını biliyorum. Çünkü havalimanında halledilemeyen iş yoktu. Havalimanından bir bilgi 4 dakika içerisinde öğrenilirdi."

"Devlete elimi uzatıyorum"

Bu bilgiyi üzerindeki yükten kurtulmak için anlattığını ifade eden sanık E.E, şu şekilde konuştu:

"Bu, FETÖ'nün 'Darbeyi biz yapmadık.' ifadesini belki de çürütecek derecede önemli bir şey... Emin olun yani benim bunu anlatmam yaptığım fedakarlığın boyutunu ben size anlatamam. Samimiyetimi gösterme adına söylüyorum. Devlete elimi uzatıyorum, devletin de benim elimi tutacağına inanıyorum. Devlet bana üniversite zamanında sahip çıksaydı, çıkmadığı için FETÖ'nün eline düştüm."

İl sorumlusuna mesajı örgütün sözde "Marmara Bölge imamı"nın gönderdiğini düşündüğünü ifade eden sanık E.E, bu tür mesajların "bölge sorumlusu-il sorumlusu-zümre başkanı-öğretmenler-öğrenci denilen emniyet personeli" sıralamasında gönderildiğini anlattı.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.