habernediyor.com

Emine Erdoğan’dan, Türk kadınlarına büyük övgü

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, birbirinden mükemmel işlere imza atan girişimci Türk kadınlarının gelecek günlerin teminatı olduğunu söyledi.

Turkuaz Medya tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'ne video mesaj ile katılan Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada, "İnanıyorum ki bu topraklarda artan kadın gücü, küresel sorunların çözülmesinde de büyük katkı sağlayacak." dedi.

Kadınların özel ve kamusal hayatını dengeleyen çözümler üretmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, kazanılan her başarının, ülkeyi hak ettiği konuma yaklaştırdığını ifade etti.

“Kadınlarımız ülkenin medar-ı iftiharıdır”

Kadınların, spordaki başarılarıyla İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinlettiğini, iş dünyasındaki başarılarıyla ülke ekonomisini küresel yarışlara taşıdığını, sanattaki başarılarıyla dünyayı anlamlandırıp güzelleştirdiğini dile getiren Erdoğan, kadınların bilim alanında yaptıkları çalışmalarıyla milli teknoloji hamlesine kuvvet verdiğini, akademideki başarılarıyla bilim neferleri yetiştirdiğini, STK'lara gönüllerini vererek yaraları sardığını, tüm bu kadınların Türkiye’nin medar-ı iftiharı olduğunu kaydetti.

"Tüm zaferler ve başarılar kadınlarımızın sayesinde olmuştur"

Türk kadınının, dünyanın birçok ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Emine Erdoğan, “Tarih boyunca, toplumun maddi-manevi ihtiyaçlarından tutun, vatan müdafaasına kadar, kadınlarımız üstün görevler yerine getirmiştir. Sadece Bacıyan-ı Rum teşkilatının varlığı bile, ilham almaya, bize güç vermeye yeter. İstiklal Harbi gibi, dünyanın sayılı zaferlerinden biri, kadınlarımızla omuz omuza kazanılmıştır. Dünyanın birçok ülkesinden çok daha önce, seçme ve seçilme hakkına mazhar olmuşlardır. Dolayısıyla, kendi coğrafyamıza bakarken, yine kendi değerlerimizi kullanmalıyız." dedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.