habernediyor.com

Biden'dan Erdoğan'a: "Kararından dön"

GÜNDEM

ABD'de Donald Trump'ın rakibi olan Demokrat Parti adayı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya konusunda kararından dönmesi gerektiğini söyledi. 

Danıştay, 1934 senesinde Ayasofya'yı müze haline getiren kararı iptal ettiğini duyurdu. Böylece Ayasofya, cami statüsünü kazanarak yeniden ibadete açıldı. 

ABD'de Donald Trump'ın rakibi olan Demokrat Parti adayı Joe Biden, söz konusu gelişmeye tepki gösterenler arasında yer aldı.

"85 senedir listede"

Biden, Türkiye'nin verdiği karar nedeniyle endişelendiğini ifade etti.  85 senedir Ayasofya'nın müze statüsünde kullanıldığını hatırlatan Biden, buranın UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Dünya Kültür Mirası listesinde bulunduğunu kaydetti.

"Erdoğan vazgeçmeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya konusunda kararından dönmesi gerektiğini aktaran Biden, Ayasofya'nın müze statüsünün devam etmesi gerektiğini, sadece bu şekilde herkes tarafından "eşit" olarak erişim sağlanabildiğini ifade etti. 

Biden, Ayasofya'nın 1985 yılından beri Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığının altını çizerek, Ayasofya'yı camiye dönüştürmeye yönelik karar nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi.

"Karar iptal edilsin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Biden, bu kararın iptal edilmesi, Ayasofya'nın müze statüsünün muhafaza edilmesi ve herkese eşit erişim hakkı sağlanması gerektiğini ekledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.