habernediyor.com

Yunan'dan çağrı: Türk ürünlerini boykot edin, yaptırım isteyin!

EKONOMİ

Yunanistan, Ayasofya'nın yeniden cami statüsünü kazanmasının ardından Türk ürünlerinin boykot edilmesini ve Avrupa Birliği'nden (AB) yaptırım talep edilmesini istedi. 

Danıştay, 1934 yılında Ayasofya'yı müze haline getiren Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Böylece Ayasofya, cami statüsünü yeniden kazanarak ibadete açıldı. Burada ilk namazın, 24 Temmuz günü kılınmasına karar verildi. 

Söz konusu karara birçok ülkeden tepki geldi. O ülkelerden biri de beklendiği üzere Yunanistan oldu. 

Yunanistan'dan boykot çağrısı geldi

Ticaret ve Yatırım Konfederasyonu Başkanlığını yürüten Vassilis Korkidis, Türkiye'ye karşı sert açıklamalarda bulundu. 

Yunan pazarı tarafından Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan Korkidis, ayrıca Avrupa Birliği'nden (AB) ticari yaptırımlar istenmesi gerektiğini söyledi. 

Korkidis, ülkemizden ürün ithalatı ile tüketimine yasak getirilmesinin ardından buna karşılık verileceğini, bu karşılığın da Yunan ekonomisine darbe vurabileceğini belirterek, "Fakat Ayasofya'nın düşüşüne yönelik davranışların bedeli nedir?" sorusunu yöneltti. 

"Göçmenler konusunda harcamaya neden oluyor"

Türkiye'nin Yunan ürünleri için ciddi bir ithalatçı olduğunu kaydeden Korkidis, diğer yandan ülkemizin, göçmenler ve savunma konusunda yüksek seviyede harcamalar gerçekleştirilmesine de yol açtığını ifade etti. 

Korkidis, Yunan ürünlerinin Türkiye'ye ihracatının 1.4 milyar Euro'ya çıktığını, Türkiye ürünlerinin Yunanistan'a ithalatının ise 1 milyar Euro'ya yakın olduğunu aktararak, "Türklerin provokatif hareketlerini dengelemek amacıyla gerekli pozitif ticaret dengesi mevcut mu?" diye sordu. 

"Bize sık sık meydan okuyor"

Türkiye'ye tepkisini ciddi anlamda belli eden Korkidis, Türkiye'nin tarihlerine, inançlarına ve milli egemenlik haklarına sık sık meydan okuduğunu belirterek, "Neden böyle bir ülkeyle ekonomik ilişkilerimizi devam ettirelim?" dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.