habernediyor.com

Kuyumculardan 'altın tavsiye'

EKONOMİ

Malatya’da kuyumcu esnafı altına yatırım yapanların zarar etmeyeceğini kaydederek, paranın altın ile değerlendirilmesini tavsiye ettiler.

Altının tüm hızıyla yükselmeyi sürdürdüğünü dile getiren kuyumcu esnafı Mustafa Özhüsrev , “Altındaki yükseliş sürpriz olmadı. 20 yıldan bu yana söylüyorum. Yatırımcıların altına yatırım yapması gerektiğini dile getiriyorum. Saf altın 620 lira civarında." diye konuştu.

"Doların artması da altını yukarıya çekiyor"

Dünya çapında bir kriz yaşandığından dolayı İngiltere ve Almanya'da altına yüzde 100 oranında zam geldiğinin altını çizen Özhüsrev, “Altındaki artış dünya çapında gözlenen bir şey. Doğal olarak Türkiye'yi de etkilemekte. Altın hem ons sebebiyle hem de TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi sebebiyle artıyor. Çeyrek altın bugün itibarıyla 1000 TL'yi geçmiş durumda." sözlerini sarf etti. 

"Merkez Bankası'nın faiz kararı önemli"

Kuyumcu esnafı Engin Temizer, altın fiyatındaki artışın dünyadaki olaylardan kaynaklandığının altını çizerek, "Coğrafyamızdaki gelişmeler, Yunanistan'daki tatbikat, Suriye'deki çatışma ortamı, ABD'deki durumlar, salgın gibi hususlar fiyatları etkiliyor. Altındaki yükselişin devam etmesini öngörüyoruz. Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Altındaki fiyatların ne olacağına bakacağız. Fiyatlar yükselmeye devam ediyor." dedi.

"Uzun vadeli yatırımlarda altını öneriyoruz"
  
Temizer, yatırım yapacak insanlara öneride bulunarak, altına yatırım yapılmasını tavsiye etti. Temizer, “Uzun vadeli yatırımlar için altını öneriyoruz." diye konuştu. 

Altın satın almak için kuyumcuya uğrayan Furkan Bayram adlı yurttaş da “Altın satın almak için geldim. Fiyatlar bir anda yükseldi. Yatırım maksatlı çeyrek altın alıyorum. Altına güveniyorum." sözlerini sarf etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.