habernediyor.com

İzmir depremi sonrası büyük vicdansızlık!

EKONOMİ

Van ve Elazığ depremlerinden sonra Türkiye'nin şahit olduğu vicdansızlık İzmir'de de yaşanıyor. Fırsatçılar, zor durumdaki afetzedelere yardım eli uzatacaklarına kiralara ve nakliye fiyatlarına yüksek oranda zam yaptılar.

Van ve Elazığ depremlerinden sonra fahiş fiyatla kira ve nakliye ücreti talep eden vicdansızlar, İzmir'de de karşımıza çıktı.

Evlerine giremedikleri için taşınmak zorunda kalan İzmirliler, fırsatçıların yüksek fiyat kira ücreti talebiyle karşılaştılar. Eşyalarını taşıtmak isteyen İzmirliler, nakliye fiyatlarının da saatler içinde 2-3 katına çıktığını gördüler.

Halk deprem sonrası evlerine giremeyen afetzedeleri evlerine, yazlıklarına davet etti, oteller kapılarını ücretsiz kullanıma açtı. İzmir dışında olan İzmirliler ise hemşehrilerine evlerinin anahtarlarını gönderdi.

Gurur veren ve gözleri yaşartan dayanışma örnekleri, yardım için sıraya giren vicdan sahibi insanlarla doluyken diğer taraftan her türlü felaketten bile beslenmeye çalışan fırsatçılar ise evlerini iki kat ücrete kiraya vermek istediler. Nakliyeciler ise birkaç saat içinde taşıma ücretlerine yüzde 200 ila 300 oranında zam yaptı.

Satılık villalara 150 bin TL zam!

İzmir Karşıyaka’da emlakçılık yapan Uğur Berkant Balta, deprem sebebiyle İzmir’de az katlı müstakil evlere talebin arttığını, depremden bir gün sonra satılık villa fiyatlarının üzerine 150 bin lira konulduğunu belirtti. Uğur Berkant Balta, Urla’da bir villanın 850 bin lira ile satışa çıkarıldığını, müşteri geldiğinde mülk sahibinin 1 milyon lira istediğini söyledi.

Balta, Bornova ilçesinde ev arayanların deprem korkusu sebebiyle az katlı ve en fazla 10 yaşında evler sorduklarını, önümüzdeki günlerde Çeşme, Urla ve Sasalı’da fiyatların çok daha fazla artacağını belirtti.

Nakliyede fırsatçılık

Deprem sebebiyle evlerinde hasar oluşan vatandaşlar taşınmaya çalışıyor. Kimi İzmirliler, en yakın komşuları olan Manisa'ya taşınıyor. Hasarlı konutların boşaltılması için İzmirli afetzedelere 105 saat süre tanındı. Süre başladığı anda nakliyeciler, bir evin taşınması işlemi için 2-3 kat fiyat talep etmeye başladı.

Bir nakliye firmasının sahibi olan Emrullah Aşkın, 105 saatlik süre sebebiyle nakliye talebinin arttığını, dünden beri talebin zirveye çıktığını belirterek, evlere camdan asansörle girdiklerini ve acil operasyon yaptıklarını ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.