habernediyor.com

İşte sosyal yardım koşulları... Başvurana 1000 lira verilecek!

EKONOMİ

Devlet, yeni tip koronavirüs (Covid-199 sebebiyle sosyal yardımların 3'üncü fazını başlatmaya karar verdi. “e-Devlet” üzerinden gerçekleştirilecek başvuru ile beraber 1000 liralık ödeme alınabilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sosyal yardım programının 3’üncü fazı için başvuruların e-Devlet üzerinden başladığını duyurdu. 

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvurularını e-devlet kapısı üzerinden almaya başladık. Başvuruları, https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresi üzerinden yapabilirsiniz."

Selçuk, söz konusu sosyal yardım programına, T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olan kişilerin Pazartesi günü, "2" olan kişilerin Salı günü, "4" olan kişilerin Çarşamba günü, "6" olan kişilerin Perşembe günü ve "8" olan kişilerin Cuma günü başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

Sosyal yardım alacak kişiler için bazı koşullar getirildi. Değerlendirmelerin kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacağı bildirildi.

Yani bir haneden yalnızca bir kişi başvurup 1000 liranın sahibi olabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olması durumunda yalnızca biri değerlendirilecek. 

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 dâhilinde verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar alabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi dâhilindeki kamu işçileri faydalanamayacak. 

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi dâhilindeki memurlar yararlanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar yani emekliler yararlanmayacak. 

İŞKUR İşsizlik Ödeneği alan kişiler faydalanamayacak. 

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği alan kişiler faydalanamayacak.

Ödemenin zamanı ve şekli ise değerlendirmelerin ardından duyurulacak. 

Yorumlar (3)

SONGÜL önkol 4 Yıl Önce

Valla yapdinizA yapiyonuz yardimi asıl kisilere olasmiyo bakiyoru. Bensen ÇOK çok iyilere yardım geliyo benim 3 çocuk ariyorum heryeri mesgl devlet tlvzynda bagriyo yapiyoz yok yok olmuyo

Sara 4 Yıl Önce

Benimde cok itıyacım var kirami ödemiyorum yardimdan yararlanmak istiyorum 4 tane cocugum var cok madurum eşim calışmıyor

Hüseyin tilki 4 Yıl Önce

İhtiyacım var benim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.