habernediyor.com

Fitch'in Türkiye tahmini dikkat çekti

EKONOMİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, global ekonomiye dair 2022 senesi büyüme beklentisini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,4'e indirdi. Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelere de yer verilen raporda, ekonominin bu sene yüzde 5,2, önümüzdeki sene ve 2024 senesinde yüzde 2,9'ar büyümesinin tahmin edildiği belirtildi.

Fitch, Global Ekonomik Görünüm Raporu'nun Eylül 2022 sayısını yayımladı.

Global büyüme tahminleri düşürüldü

Bahse konu raporda, Avrupa'daki doğal gaz krizinin ekonomiye ağır bir darbe indirdiği belirtildi.

Global ekonomiye dair büyüme tahminlerinin düşürüldüğü Fitch raporunda, dünya ekonomisinin bu sene yüzde 2,4, önümüzdeki sene yüzde 1,7 ve 2024 senesinde yüzde 2,8 oranında büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.

Fitch, Haziran 2022'de açıkladığı tahminlerinde global ekonominin bu sene yüzde 2,9, önümüzdeki sene ve 2024 senesinde yüzde 2,7'şer büyüyeceğini tahmin etmişti.

Türkiye'nin büyüme tahmini yükseltildi

Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelere de yer verilen raporda, ülke ekonomisinin kuvvetli tüketim ve ihracattaki artışla bu senenin ikinci çeyreğinde kuvvetli bir şekilde büyüdüğü kaydedildi.

Söz konusu raporda, Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 5,2, önümüzdeki sene ve 2024 senesinde yüzde 2,9'ar büyümesinin tahmin edildiği belirtildi.

Fitch, Haziran 2022'de yaptığı tahminlerde, ülkemizin bu sene yüzde 4,5, önümüzdeki sene yüzde 3 ve 2024 senesinde yüzde 2,9 büyüyeceğini tahmin etmişti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.