habernediyor.com

Borsa haftaya düşüşle başladı

EKONOMİ

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 3,13 oranında değer yitirerek 20 Mart'ı 4.975,47 puanla tamamladı.

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 160,97 puan azalırken, işlem hacmi toplamı 70 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Holding endeksi yüzde 3,02, bankacılık endeksi ise yüzde 2,85 oranında değer yitirdi. Sektör endekslerinden en fazla kazandıran yüzde 0,54 ile madencilik sektörü, en çok kaybettiren ise yüzde 5,09 ile toprak, taş oldu.



Fed'in faiz kararı bekleniyor

Analistler, global pay piyasalarında, bankacılık sektöründeki sıkıntıların süreceğine dair kuşkularla dalgalı bir seyrin ön plana çıktığını kaydederek, hususa ilişkin gelişmeler ve Fed'in (ABD Merkez Bankası) önümüzdeki çarşamba günü açıklanacak olan para politikası kararlarının yatırımcıların odak noktasında olacağını dile getirdi. 

Yarın (21 Mart) ECB (Avrupa Merkez Bankası) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının piyasaların odak noktasında olacağını söyleyen analistler, veri gündeminde ülke içinin sakin olacağını, ülke dışında ise ABD'de ikinci el konut satışları ve Almanya'da Zew endekslerinin ön plana çıkacağını aktardı.

Analistler, teknik bakımdan BIST 100 endeksinde 4 bin 750 düzeyinin destek, 5 bin 200 puanın ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.