habernediyor.com

Borsa düşüşle kapandı

EKONOMİ

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 0,19 oranında değer yitirerek günü 5.381,90 puanla tamamladı.

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 10,41 puan azalırken, işlem hacmi toplamı 94,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Holding endeksi yüzde 0,41, bankacılık endeksi ise yüzde 0,37 oranında değer yitirdi. Sektör endekslerinden en fazla kazandıran yüzde 4,15 ile spor sektörü, en fazla kaybettiren ise yüzde 2,16 ile toprak, taş oldu.



Fed'in temmuz kararı belirsiz

Fed (ABD Merkez Bankası) Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının nihai düzeyinin büyük olasılıkla beklenen çok daha yüksek olabileceğini kaydetti.

Analistler, Fed Başkanı'nın açıklamalarıyla piyasalardaki risk iştahının azaldığını kaydederek, Powell'ın yarın (8 Mart) ABD Senato'sunda sürdüreceği açıklamaların piyasaların odak noktasında olacağını vurguladı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın gelecek üç toplantıda da 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin tahmin edildiğinin altını çizen analistler, temmuz ayındaki toplantıda atılacak adımlara dair belirsizliklerin devam ettiğini aktardı.



5 bin 500 direnci zorlanıyor

Yarın ayrıca ECB (Avrupa Merkez Bankası) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının da piyasaların odak noktasında yer alacağını ifade eden analistler, veri gündeminde ülke dışında ABD'de dış ticaret dengesi, ADP özel sektör istihdamı, Almanya'da perakende satışlar ve sanayi ücretimi, Avro Bölgesi'nde büyüme, Japonya'da cari işlemler dengesinin ön plana çıkacağını dile getirdi.

Analistler, teknik yönden BIST 100 endeksinde 5 bin 200 ve 5 bin 340 düzeyinin destek, 5 bin 500 ve 5 bin 600 puanın ise direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.