habernediyor.com

Banka müşterilerine kolaylıklar geliyor!

EKONOMİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) pandemi sürecinde girilen "yeni normalleşme" döneminde müşterilere kolaylık sağlanacak başlıkları açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını safhalarından "yeni normalleşme döneminde" finansal kurumlara uyarıda bulundu. 11 maddelik talimat hazırlayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka ve banka dışı mali kurum ve kuruluşların, bireysel ve ticari müşterilere yönelik sağlayacakları kolaylıklar hususunda açıklama yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yılı Aralık sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin "öteleme talepleri"nin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

Haklı ve somut gerekçeler hariç olmak üzere, mevcut kredi limitlerine bloke konulmamasını ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılmamasını isteyen BDDK, limitlerin kullanıma hazır tutulmasına özen gösterilmesini istedi.

Kredi kartı aidatlarına kolaylık istendi

Kredi kartı aidatları için kolaylık sağlanmasını isteyen BDDK, kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin isteği doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini talep etti.

Kredi sigortaları

Krediye bağlı sigorta poliçelerinde temerrüt durumu gerçekleşince tazmin koşulları oluşup oluşmadığının kendiliğinden sorgulanmasını isteyen BDDK, varsa kredi geri ödemesinin sigorta poliçesinden kolayca karşılanmasını sağlayacak bir sistemin işletilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

60 yaş üstü ve emeklilere banka kolaylığı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan bankalara giden yazıda ayrıca emekli aylığı alan veya 60 yaşın üzerindeki müşterilerin sık dışarı çıkamamaları nedeniyle ATM'den tek seferde aylıklarını çekebilmeleri, şubelerden ve çağrı merkezlerinden hızlı ve yeterli hizmet alabilmeleri, emekli aylıklarını alan müşterilerin aylıklarını almak istedikleri bankalarının değiştirilmesinde fiili engellerin kaldırılması ve taleplerin şikayete mahal verilmeksizin zamanında yerine getirilmesi, kart teslimi de dahil olmak üzere 60 yaş üstü emeklinin şubelere gitmeye zorlanmaması istendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.