habernediyor.com

Bakanlık duyurdu: TL'ye teşvikte 'GES' adımı

EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, GES (gelire endekslenen devlet iç borçlanma senedi) talep toplama işlemlerinin önümüzdeki 15 Haziran tarihi itibarıyla başlayacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, "Ekonomiye ilişkin atılacak olan yeni adımlar bu akşam itibarıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Çözüm odaklı ve hızlı adımlar atılacak. Sıkıntılı süreci başarılı bir şekilde atlatacağız." açıklamasında bulunulmuştu.

Bakanlık, ekonomiye ilişkin yeni tedbirler çerçevesinde GES sistemini duyurdu.

"Asgari getiri olacak"

Bakanlık tarafından yapılan açıklama, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımız tarafından, yurttaşlarımızın tasarruflarını TL cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşviki ve yatırımcı tabanına genişlik kazandırılması maksadıyla GES talep toplama işlemleri önümüzdeki 15 Haziran tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Yalnızca gerçek kişilere sunulacak olan GES, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek talep toplama ve duyuru işlemleri yoluyla ihraç edilecektir. 

Senede dair talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, anapara ve kupon ödemeleri Bakanlığımızın internet sitesinde yayımlanacak duyuruda geçecek olan bankalar aracılığı ile yapılabilecektir. 

İhraç edilecek olan senetler 3 ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak, kupon ödemelerinde de asgari getiri olacaktır. 
Senedin kupon ödemelerine esas teşkil edecek olan getiri oranı ve vade yapısı da ihraç duyurusunda belirtilecektir. Senedin yatırımcılarına sağlayacağı kesin getiri oranı, ihraç basamağında Bakanlığımızca belirlenen getiri oranının, hasılatların gerçekleşmeleri kapsamında hesaplanacak olan endeks değeri ile çarpılmasıyla belirlenecektir."
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.