habernediyor.com

2 lira 50 kuruş indirim gelmişti… Motorine yeni indirim!

EKONOMİ

Dolar kuru ve brent petroldeki düşüş sonrası 2 lira 50 kuruşluk indirim uygulanan motorinin litre fiyatına bir indirim daha geliyor.

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna savaşı sonrası sert dalgalanmaların yaşandığı brent petrol fiyatları, tüm dünyada yeni bir akaryakıt sorununu doğurmuştu. Litre fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden olan Türkiye’de ise 30 lirayı gören motorinin fiyatlarına 29 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 50 kuruşluk indirim uygulandı.

Motorine 84 kuruş indirim geliyor

Brent petrol ve dolar kurundaki düşüş sonrası açıklanan bu karardan kısa süre sonra bir müjdeli haber daha geldi. Motorinin litre fiyatına 30 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 84 kuruşluk yeni bir indirim daha uygulanacağı açıklandı. 

Güncel akaryakıt fiyatları

Öte yandan bugün pompaya yansıyan 2 lira 50 kuruşluk indirimle birlikte motorinin litre fiyatı da merak konusu oldu. İstanbul’da motorinin litre fiyatı, indirimin ardından 27 lira 50 kuruşa kadar geriledi. Bir diğer dikkatle takip edilen akaryakıt olan benzinin litre fiyatı ise 27 lira 30 kuruştan pompaya yansıtılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.