habernediyor.com

1 dolar kaç TL? (26 Ağustos 2022)

EKONOMİ

Merkez Bankası’nın son faiz kararı ile birlikte yeniden yükselişe geçen dolar kurundaki hareketlilik dikkatle takip ediliyor. Peki, dolar kuru 26 Ağustos 2022 Cuma sabahına kaç liradan giriş yaptı?

Özellikle son 2 yılda hızla yükselerek tarihi seviyelere tırmanan dolar kuru, Türkiye’deki birçok üretim malzemesinin fiyatını belirleyen en önemli unsur olarak dikkat çekiyor. 2021 yılının aralık ayında 18 liraya kadar çıkan, ardından açıklanan kur korumalı vadeli mevduat sistemi ile kısa sürede 10 lira bandına gerileyen dolar kuru, aradan geçen yaklaşık 8 ayın ardından yeniden 18 lirayı aştı. 

Dolar ne kadar oldu?

Dolar kurundaki hareketliliği dikkatle takip eden birçok vatandaş, arama motorlarına, “Dolar ne kadar oldu?” ve “1 dolar kaç lira?” şeklinde sorular yazarak güncel fiyat hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Dolar kuru, haftanın son işlem günü olan 26 Ağustos 2022 Cuma sabahında 18,18 lira bandında seyrediyor. Bir diğer merakla takip edilen döviz kuru olan avro ise sabahın ilk saatlerinde 18,14 lira seviyelerinden işlem görüyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.