habernediyor.com

Öğretmenlerin aşılanmasına başlandı: İlk aşıyı Bakan Selçuk yaptırdı

EĞİTİM

Okullarda yüz yüze eğitime geçileceği 1 Mart için bekleyiş sürerken öğretmenlerin de aşılanmasına bugün itibarıyla başlandı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptırdı.

Koronavirüs pandemisine karşın öğretmenlere ilk dozda aşı uygulaması Çorum Arifegazili İlkokulu’nda bugün başladı.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmenlerle beraber aşı yaptırdı.

“Öğretmenlerimiz de aşı için sıra bilgisi alabilirler”

Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimize dair aşılamanın şubat ayının son haftasında yapılacağı bilgisini paylaşmıştık. Bu çerçevede Çorum Sungurlu’dayız. Öğretmenlerimizle beraber ben de ilk doz aşıyı oldum. Burada öğretmenlerimizin aşı olması söz konusu fakat sonraki süreçte öğretmenlerimizin ilgili sağlık kuruluşlarında aşılarının gerçekleştirilmesi söz konusu olacak. Aşı tedarik sürecine ilişkin bakanlığımız planlamayı gerçekleştiriyor.

Bizler 1 milyon 259 bin çalışanımızın listesini Sağlık Bakanlığı’mıza iletmiştik. Bütün vatandaşlarımız gibi e-Nabız veya 2023’e kısa mesaj atıp sıra kendilerine geldiğinde öğretmenlerimiz bilgi alabilir ve aşılarının ilk dozunu yaptırabilirler. Biz aslında hep uygulamaya gayret ediyoruz.

“1 Mart’ta okullarımız açılacak”

Sürecin başından bu zamana dek TSE standartlarına göre bütün hazırlığımızı yaptık. Halk eğitim merkezlerimizin, meslek liselerimizin üretimleriyle hiçbir malzeme sıkıntısı yaşamaksızın bu süreci rahatlıkla götürebiliriz. Okullarımız hazır. Okulum temiz belgesini okulların bütününe yakını almış vaziyette. 1 Mart tarihinde diğer okullarımız da açılacak. İlkokullarımız, özel eğitim okullarımız 8 ve 12. sınıflarımızın da eğitimi için yüz yüze modeline geçeceğiz. Tüm dünyada aşılama yeni başladı. Birçok ülke okullarını açmaya başladı. Dünyanın hiçbir ülkesinde henüz bütün ülkenin dolayısıyla tüm öğretmenlerin aşılandığı bir durum söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.