habernediyor.com

MEB'den bir ilk: Kış okulları açılıyor

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 haftalık yarıyıl tatilinde okullarda açılacak ücretsiz kurslara ilişkin bilgilendirme yaptı. İşte detaylar...

2022-2033 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona ermek üzere. Milyonlarca öğrenci, 20 Ocak'ta karnelerini alacak ve 2 haftalık yarıyıl tatiline girecek. Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz okulunun ardından bu kez "kış okulu" açacak. İlk defa geçen yıl yaz tatilince açılan yaz okullarının ardından kolları sıvayan MEB, yarıyıl tatili boyunca okullarda verilecek kursların hazırlığını yapıyor.

21 Ocak'ta kurslar başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla harekete geçen MEB, ilk defa kış döneminde okullarda ücretsiz kurslar verecek. Aktarılan bilgilere söz konusu kış okulu, 21 Ocak Cumartesi günü başlayacak, 5 Şubat Pazar günü sona erecek. Bu kurslar, 4'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadarki tüm öğrenciler için açılacak. Açılan matematik ve İngilizce kurslarının her ikisine birden katılmak mümkün olacak.

Her ders günlük 2 saat olacak. Hem İngilizce hem de matematik kursuna giren öğrenciler, tatil boyunca toplamda 40 saatlik ders alacak. BİLSEM destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrenciler ise toplamda 32 saatlik atölye eğitimi alacak. Burada da günlük en çok 4 saat ders alınabilecek. 

5 farklı kaynak materyal hazırlandı

Kurslar için toplamda 5 farklı dijital kaynak materyal oluşturuldu. "Winter Fun with English" adlı kaynak materyali ile İngilizce dersleri, "Matematik ile Eğlenceli Kış" dergisi ile matematik dersleri verilecek. Bu dergilerin yanı sıra okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için hazırlanan 3 farklı Bilim Sanat Dergisi de ilk kez dijital ortamda hazırlandı.

Liselilere veri analizi ve şifre bilimi eğitimi verilecek

Lise öğrencileri için açılan kurslarda "veri analizi" ve "şifre bilimi" gibi konularda dersler verilecek. Küresel çapta yaşanan problemlere yönelik çözüm yolları üzerine tartışma yapılacak. BİLSEM kurslarından ise 2'nci ve 12'nci sınıf aralığındaki öğrenciler faydalanabilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.