habernediyor.com

E-Okul Ortalaması Nasıl Yükseltilir?

EĞİTİM

E-okul ortalama yükseltmenin temel mantığı her derse konu ağırlığı kadar önem vermektir. Mesela bu kurula uymayan birkaç öğrenci modeli; sadece en fazla ders saatine sahip olan derse çalışır,

E-okul ortalama yükseltmenin temel mantığı her derse konu ağırlığı kadar önem vermektir. Mesela bu kurula uymayan birkaç öğrenci modeli; sadece en fazla ders saatine sahip olan derse çalışır, sadece en sevdiği derse çalışır, bazı derslere hiç çalışmaz... Bu yöntemler sizin bir alana yönelmenize ve diğer hiçbir alanı görmemenize neden olur. Örneğin bir lise öğrencisini örnek verirsek haftalık 40 saatlik ders işliyorsa sadece 8 saatlik sevdiği derse çalışarak ortalama yükseltmeyi istemesi yanlıştır. Geriye kalan 32 saatlik ders 8 saatlik dersin 4 katı kadardır.

E-okul ortalamanızı yüksek tutmak istiyorsanız her derse çalışmanız gerekir lakin bu derslerin süresi de okulda işlenilen ders saatine bağlı olmalıdır. Çünkü içeriği çok olan derslerin ders saati fazladır ki siz de ders çalışırken bunu konuların fazlalığından anlayabilirsiniz. Diğer bir püf nokta ise düşük ortalamaya sahip olunan dersin ortalamasını yükseltmektir. Peki nasıl yüksektilir?

Düşük ortalamaya sahip olunan dersi sevmeseniz de ya da sevip de düşük alsanız dahi yapılabilecek en önemli şey bu derse çalışma sürenizi arttırmaktır. Çünkü yüksek ortalamaların yanında çok düşğk bir ortalama olsa, üstelik sadece bir tane düşük notumuz dahi olsa genel ortalamayı nasıl da aşağıya çektiğini kolaylıkla fark etmişsinizdir. O halde çalışmadığımız hiçbir ders kalmamalı, çalışmak istemediğimiz derse de kendimize sevdirmeliyiz ki e-okul ortlamamız yüksek olsun ve hesapladığımızda elde edilen sonuç bizi mutlu etsin.

E-Okul Ortalama Neye Göre Hesaplanır?

E-okul ortalaması tüm derslerin not ortalamalarının toplamı bölü ders adeti değildir! Öyle ki birçok veli ve öğrenci bu hesaplama yanlışına düştüğü için doğru e-okul ortalama hesaplaması yapamamaktadır. Peki doğru hesaplama nasıl yapılır?

Bir hafta içerisinde her dersin belli bir işleyiş saati vardır. Kimi ders 4 saat işlenirken kimi ders 6 saat işlenir. Ders işlenim sayılarının ağıelığına göre alınan notların hesaplaması yapılmaktadır. Yani tüm derslerin not bakımından eşitliği değil yüksek saatte işlenilen dersin ortalamaya daha fazla katsayıda etki etmesi söz konusudur.

Mobil uygulamadaki otomatik not ortalamasına ukaşamıyorsanız öncelikle bir derse ait tüm notlarınızı toplayın daha sonra topladığınız adet sayısına bölün. Her ders için aynı işlemi uygulayın ve derslerin ortalamalarını çıkartın. Daha sonra ders saatine göre ortalamayı hesaplamakta bireysel olarak zorlanırsanız internet erişimindeki ortalama hesaplama sitelerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle bir dönemin not ortalamasını doğru bir şekilde hesaplamış olursunuz.

Yorumlar (41)

Anladım 3 Yıl Önce

Teşekkürler

Şevin Altun 2 Yıl Önce

Fundi 2 Yıl Önce

T 2 Yıl Önce

Nas

Ceyda 2 Yıl Önce

Bu puan yukselt

Harun 2 Yıl Önce

Lütfen

Harun 2 Yıl Önce

Lütfen beni 70.00 puan yap

Asya 2 Yıl Önce

Sınavdan yüksek almama rağmen ortalamam yükselmedi lütfen bu soruna bir çözüm bulun diğer arkadaşlarımda aynı durumda

Buğlem 2 Yıl Önce

Lütfen ortalamamı 70.4567 yap

Begüm 2 Yıl Önce

Ayşe 2 Yıl Önce

Lütfen ortalama mi 99.000 yap

Ayşe 2 Yıl Önce

Şey benim turkcem 45 ama ortalamam 70 tesekur alabilirmiyim

Ahmet 2 Yıl Önce

81 taktir

Aram can 2 Yıl Önce

Ben eskiden çok çalışkandım ama gittiğim okuldaki bütün öğretmenler hepimizin puanımızı düşürüyor ortalamam 98.6342’den 86.0645 düştü halbuki yazılıların çoğu 100 aldım hocam benim ortalamamı 96 olsun benim için ha bu arada hocaların hepsinin benim akrabam olmasına rağmen hala çok düşük millete normalde torpil yaparlar benim puanımı düşürüyor beni duyanlar bana hak versin saygılarımla

Sakine 1 Yıl Önce

Nasıl yapılır

Medet 1 Yıl Önce

Karne ortalamasını yulsetme

Asmin 1 Yıl Önce

Ben ortalamı yükseltirmisiniz

Emine 1 Yıl Önce

Teşekkürler

Berfin 1 Yıl Önce

Birinci sınavdan 44 aldım ikinci sınavdan 60 aldım ama genel ortalamam değişmiyor neden acaba

Emre kavut 1 Yıl Önce

Benim ortalamamı 70 yapın

Esma Çeliktenyıldız 1 Yıl Önce

Lütfen ortalamamı 85 yapın nolur

Orhan 1 Yıl Önce

çok kötü bilgiler var

Azat 1 Yıl Önce

Lutfen ortalamamı 70.00 yap

ismail 1 Yıl Önce

Allah rızası için notumu yükseltin şu an ortalamam 67.7788 oluyor 70.00 teşekkür belgesi alınıyor evde çok aģlıyorum nolur yapın

Nisa 1 Yıl Önce

Anladım

Berat 1 Yıl Önce

Ortalamayı nasıl yükseltebilir

Ali Osman 1 Yıl Önce

Ortamalamamı yükseltmek istiyorum

Esra 1 Yıl Önce

Lutfen

Melih uslu 1 Yıl Önce

Ortalamam düşük güzel bı lise gitmek istiyorum yükseltirmisiniz rica etsem ihtiyacım var

Gülsüm 1 Yıl Önce

Benim ortalamam 45 lütfen yükseltin 78 e babam çok kızar bana sınıfta kalmak istemiyorum lütfen lütfen lütfen teşekkür almak çok istiyorum hiçbir sene almadım ama lütfen yükseltin alabilmem için

Mustafa baran 12 Ay Önce

Ortlama 66 altı nail yükset

Mustafa baran 12 Ay Önce

Lütfen 70 yap

Havin Sultan Şat 13 Ay Önce

Beni 85.000 yap lütfen her siteye söylüyorum ama yapmıyor sen yap bari

Hediye 12 Ay Önce

Lütfen ortalamı 70 .000 puan yap

Kader 12 Ay Önce

70 yap

Birinci sınavda 80 alıp ikinci... 12 Ay Önce

Leyla yıldırım 12 Ay Önce

Lütfen beni 70.00 puan yap

Ali eymen memiş 12 Ay Önce

Lütfen ortalamami 70 yapın

Mesut büyükaslan 6 Ay Önce

Ortalamam çok yükselsin

israfil 5 Ay Önce

yorumlarakatılıyorum

Elif 4 Ay Önce

Nolur 2 puan

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.