habernediyor.com

Yunan partisi açıkladı: Erdoğan'ı yalnızlaştırmak bir rüyaya döndü

DÜNYA

Yunanistan'da muhalefette bulunan Mera25 Partisi'nin lideri yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ı yaptırımlarla diplomatik olarak yalnızlaştırmaya çalışmak, bir yaz gecesi rüyasına döndü." dedi.

Yunanistan'ın Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in lideri olduğu muhalefette bulunan Mera25 Partisi tarafından AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Almanya'da bulunan en büyük partilerin çoğunluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisi altında bulunan Türk seçmenlere "bağımlı" oldukları ifade edilen açıklamada, Türkiye'ye karşı Merkel'in yaptırımlarının teorik düzeyde dahi kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

"Yunanistan boşuna bekliyor"

Yapılan açıklamada, "Yunanistan Başbakanı Miçokatis'in Trump ve Merkel ile yaptığı görüşmeler, uluslararası hareketlilik izlenimi vermeye ilişkin çabalardan ibaret. Bu çabaların Miçokatis için getirisi, diplomatik destek yerine patronun sözünü dinlemek olacak.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'n boşuna beklemiş olduğu yaptırımlarla Erdoğan'ı diplomatik olarak yalnızlaştırma girişimi, adeta bir yaz gecesi rüyasına döndü." dedi.

(Yunan Mera 25 Partisi lideri Yanis Varoufakis)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.