habernediyor.com

Yunan muhalif vekilden Miçotakis'e çağrı: Bizi kullanıyorlar!

DÜNYA

Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik olumsuz adımlar atması ve ülkeyi ABD askerlerine açması, ülkedeki muhalefetin de tepkisine neden oldu. Muhalif vekil Kleon Gregoriadis, "Büyük güçler, tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi yine bizi kullanıyor." diyerek Başbakan Miçotakis'e çağrıda bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, son haftalardaki gelişmelerle birlikte had safhaya ulaştı. Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis'in AB Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşma ve ABD ziyaretinde Türkiye'yi şikâyet etmesi, tepkilere neden oldu. ABD tarafından Yunanistan'a yerleştirilen füzeler ise suları kaynama noktasına getirdi.

Erdoğan uyarmıştı: Şaka yapmıyorum, bu yoldan dönün!

Yunan cephesi, söz konusu füzelerin Türkiye için değil, Rusya için bölgeye konuşlandırıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu ifadelere inanmadıklarını belirtti. Yunanistan'ın yüz yıl önce kapıldığı hayaller neticesinde yıkıma uğradığını hatırlatan Erdoğan, "Yunanistan bu yoldan vazgeçsin ve anlaşmalara uysun. Şaka yapmıyorum, bu halk kararlıdır. Ağzından çıkardığı şeyi yapar." dedi.

"Küçük Asya Felaketi'nin 100'üncü yılındayız" 

Yunanistan hükümetine bir çağrı da ülkedeki muhalefet partisinden geldi. MeRA25 Partisi Milletvekili Kleon Gregoriadis, Miçotakis'e sosyal medyadan seslendi. Ülke olarak tarihten ders almaları gerektiğini kaydeden muhalif vekil, "Küçük Asya Felaketi'nin 100'üncü yılına girdik. Büyük güçler, bizim gibi ulusları kendi çıkarları için kullanıyor. Bizi umursamıyorlar. Kendi hedeflerine odaklanmış durumdalar." ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ün askerlerine karşı harekete geçmiştik"

1922 yılında büyük devletlerin Osmanlı'nın petrol zengini bölgelerine gözünü diktiğini hatırlatan Gregoriadis, bunun için Yunanistan'ı kullandıklarını belirtti.

Muhalif vekil, "Yüz yıl önce bu nedenle Atatürk'ün askerlerine karşı harekete geçmiştik. Büyük güçler, kendi çıkarları için bizi maşa gibi kullanmışlardı. Aynı durum yeniden yaşanıyor. Larissa, Girit ve diğer birçok bölgeye ABD askerleri yerleşmeye başladı. Ülke, kocaman bir Amerikan üssü oldu. Bu gerçeği yumuşatmak için ABD'yi 'koruyucu' olarak göstermekten vazgeçin." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.