habernediyor.com

WhatsApp açıkladı: Gizlilik politikasını kabul etmezseniz hesabınıza ne olacak?

DÜNYA

Zorunlu gizlilik güncellemesi kararı ile büyük tepkiler çeken WhatsApp, “Gizlilik politikasını kabul etmezseniz hesabınıza ne olacak?” sorusuna cevap verdi.

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp’ın zorunlu güncelleme kararının yankıları devam ediyor.



Dikte ettiği değişiklik sonrası hızla kullanıcı kaybeden WhatsApp büyük tepkilere yol açan güncelleme kararına yönelik yeni bir açıklama yaptı.



Yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a erteleyen WhatsApp, söz konusu sözleşmenin kabul edilememesi durumda belirlenen tarihten itibaren kullanıcıların hesaplarına ne olacağına ilişkin merak edilen soruya açıklık getirdi.



Mesajlaşma platformu yaptığı açıklamada, belirlenen tarihten itibaren gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların, birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebileceklerini ancak gelen mesajları okuyamayacakları veya yanıtlayamayacakları belirtildi.



WhatsApp, sözleşmeyi onaylamayan hesaplara tanıdığı 120 günlük süre boyunca hesapları 'pasif' halde bırakacak ve verilen bu süre zarfında şirket söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunacak.



120 gün sonunda ise eğer kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Yani dikte edilen sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.



Gelen tepkiler üzerine WhatsApp, 15 Ocak’ta söz konusu yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini belirtmişti.

WhatsApp'ın dikte ettiği yeni gizlilik sözleşmesi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tepkilere neden olmuş ve Rekabet Kurulu harekete geçerek, Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlattığını duyurmuştu.



Ayrıca Rekabet Kurulu,  WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğunu da bildirmiş, internet sitesinden yaptığı bilgilendirmede, Facebook’un faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda kullanılmasının ve bunun WhatsApp kullanımı için zorunlu tutulmasının 4054 sayılı Kanun kapsamında yol açtığı endişeleri de sıralamıştı.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.