habernediyor.com

Trump'ın yoluna çıkanlara acımadılar!

DÜNYA

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'dan kiliseye gerçekleştireceği yürüyüş öncesi yolda bulunan protestocular, polisin sert müdahalesi sonucu dağıtıldı.

ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından gerçekleştirilen protestolar, ülke genelinde yakıp yıkma ve yağmalama eylemlerine dönüştü. 

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği konuşmanın ardından, elinde bulunan İncil ve bazı kabine üyeleriyle yürüyerek St. Johns Kilisesi'ne gitti.

Beyaz Saray yakınlarında bulunan ve yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip olduğu bilinen kilise, Washington DC'de dün akşam bir grup gösterici tarafından kundaklanmaya çalışıldı. 

"ABD, dünyanın en harika ülkesi"

ABD Başkanı Trump, St. Johns Kilisesi'nin içine girmedi. Elinde bulunan İncil'i havaya kaldırarak açıklamada bulunan Trump, ABD'nin dünyadaki en harika ülke olduğunu ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacaklarını söyledi.

Trump, kilisenin önünde bulunan kişilerle birlikte basın mensuplarına poz vermesinin ardından yeniden yoğun güvenlik tedbirleri altında, Beyaz Saray'a yürüyerek döndü.

Savunma Bakanı Mark Esper, Adalet Bakanı William Barr, Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany de Trump'a eşlik etti.

Biber gazı ve ses bombasıyla müdahale ettiler

Trump Beyaz Saray'dan çıkmadan önce güzergâh üzerindeki Lafayette Park'ta bekleyen göstericilere, güvenlik güçleri tarafından biber gazı ve ses bombası ile müdahalede bulunuldu.

"Gösterilere 3 defa dağılmaları için uyarı yapıldı"

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, söz konusu müdahaleye ilişkin yaptığı açıklamada, saat 19.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına az bir zaman kalması sebebiyle bölgede güvenlik tedbirlerinin yoğunlaştırıldığını kaydetti. Deere, müdahalede bulunulmadan önce göstericilere 3 defa dağılmaları için uyarı anonsunun yapıldığını ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.