habernediyor.com

Tacikistan'da af ilan edildi! 20 bin kişi yararlanacak

DÜNYA

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, anayasanın kabulünün 25. yılında yeni bir af yasası imzaladı. 20 bin kişinin yararlanacağı yasa kapsamında 11 bin 200 zanlı, sanık, tutuklu ve mahkumun affedileceği belirtiliyor.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, anayasanın kabul edilişinin 25. yıl dönümü sebebiyle 20 bin kişinin faydalanacağı af yasasını imzaladı. İki ay içerisinde hayata geçirileceği bildirilen yasa kapsamında 11 bin 200 zanlı, sanık, tutuklu ve mahkumun salıverileceği, 8 bin 800 mahkumun ise ceza sürelerinin kısaltılacağının altı çizildi.

Sınırları belirlendi

Tacikistan meclisinin kabul ettiği tasarının ardından Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalanan af yasasına göre, aftan toplam 20 bin kişi yararlanacak. Affın kapsamına cinayet, terörizm ve aşırılıkçılıktan mahkum olanlar ile anayasal düzen ve devlet güvenliğine karşı suç işleyenler girmeyecek.

Müebbetle ya da idam cezasıyla yargılananlar, daha önce aftan dolayı serbest bırakılmış olanlar ve cezaevinde suç işleyenler de bu aftan yararlanamayacak.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.