habernediyor.com

"Suriye'de misyon üstlenmemiz talep edilmedi"

DÜNYA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Suriye'nin kuzeydoğusunda muhtemel bir rolüne ilişkin, "NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için talep olmadı." ifadesini kullandı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Brüksel'de iki gün boyunca devam edecek. Toplantının ilk gün oturumlarından önce basına açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, son gelişmeler ışığında Suriye'nin kuzeydoğusunda şiddetin önemli ölçüde azalmasından memnun olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin "Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulacak güvenli bölgede NATO bir rol üstlenmeyi düşünür mü?" sorusuna Stoltenberg, "NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için bir talep olmadı." yanıtını verdi. 

"Bu durum istikrarsızlığı derinleştirebilir"

Stoltenberg, önemli olan hususun Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması olduğuna dikkat çekti. 

NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda ileride bir rol oynayıp oynamayacağına ilişkin tartışmalara girmenin mevcut istikrarsızlığı derinleştirebileceğini vurgulayan Stoltenberg, ittifakın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen siyasi süreci güçlü bir şekilde desteklediğini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.