habernediyor.com

Şi Cinping, Justin Trudeau'ya kameralar önünde tepki gösterdi

DÜNYA

Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in gerilimine sahne oldu.

Çinli lider, görüşmenin içeriğine ilişkin bilgilerin sızdırılmasından duyduğu memnuniyetsizliği ifade etti. Trudeau ise "Biz Kanada'da açık diyaloğa inanıyoruz" cevabını verdi. 

Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesinin kapanış resepsiyonunda konuşan iki lider Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasındaki gerginlik kameraya yansıdı.

Kanada seçimlerinde casusluk iddiası

Trudeau ve Şi, kısa bir görüşme yapmış, fakat görüşmenin içeriği basına sızdırılmıştı.

Trudeau'nun, "Kanada seçimlerinde Çin'in müdahalesi ve casusluk" ile ilgili endişelerini Çinli lidere ilettiği aktarılmıştı.

Şi: "Konuştuklarımız sızdırıldı"

Konuya ilişkin şikayetlerini ileten Şi, "Konuştuğumuz şeyler gazeteye sızdırılmış. Bu doğru değil. Konuşma bu şekilde değildi." sözlerini kullandı.

Trudeau: “Açık diyaloğa inanıyoruz”

Kanadalı lider ise bunun üzerine, "Biz Kanada'da açık, dürüst ve özgür diyaloğa inanıyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edeceğiz fakat aynı fikirde olmadığımız şeyler de elbette olacak." yanıtını verdi.

İki lider arasında gerginlik

Şi Cinping ise "Öyleyse önce şartları oluşturalım." sözlerini kullandı.

Her iki ismin de gergin olduğu kameraya takılırken, liderler bulundukları alanda el sıkışarak ayrıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.