habernediyor.com

Rusya: NATO çatışmaya hazırlanıyor

DÜNYA

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, NATO'nun, kendileri ile 'geniş kapsamlı silahlı çatışmaya hazırlanma' hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Fomin, Moskova'da, ülkelerin askeri ataşeleri ile birlikte düzenlediği brifingde, NATO'nun çalışmalarını yorumladı.

NATO'nun, son dönemlerde Rusya'yı durdurma yönünde adımlar atmaya çalıştığını kaydeden Fomin, Rusya'nın, Soğuk Savaş'tan sonra NATO ile iletişim kurma hususunda birçok defa teşebbüste bulunduğunu dile getirdi.

Fomin, ülkesinin, Batı hudutlarını silahsızlandırdığını ve Batılı ülkeler ile 'yapıcı partnerlik ilişkileri oluşturmak için' her daim hazır olduğunu belirtti.

"Bizimle çatışmak için hazırlık yapıyorlar"

NATO'nun, ülkeleri ile savaşa hazırlandığının altını çizen Fomin, "Askeri yapısında, bizimle yüksek yoğunlukta geniş kapsamlı silahlı çatışmaya hazırlığa yönelik yeniden hedefler konuldu." sözlerini sarf etti.

Fomin, NATO'nun son senelerdeki askeri stratejisine ilişkin belgelerinde, Rusya'nın, NATO'nun güvenliğe yönelik ana tehdit olarak görüldüğünü aktardı.

NATO'nun her sene büyük kapsamlı 30 tatbikat yaptığına vurguda bulunan Fomin, Doğu Avrupa'da yaklaşık olarak 13 bin NATO askerinin devamlı olarak bulunduğu ve bahse konu askeri birliklerinin yaklaşık olarak 400 zırhlı araç, 200 tank ve 30'u aşkın helikopter ile uçağa sahip olduğu bilgisini paylaştı.

Aleksandr Fomin, ülkesinin, NATO ile ABD'ye bazı güvenlik garantileri ile ilgili teklifleri de içeren iki anlaşma taslağı gönderdiğini kaydederek, "Yapıcı görüşmeler gerçekleştirileceğini umut ediyoruz. NATO'dan, tekliflerimize hızlı bir şekilde somut cevap bekliyoruz. Müzakereleri başlatmak için hazır durumdayız." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.