habernediyor.com

Rusya'dan ABD'ye nota

DÜNYA

ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan, Biden’ın Putin’e yönelik sözleri sebebiyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Sullivan bakanlığa çağrılarak, ABD Başkanı Biden’ın Rusya lideri Putin’e yönelik son dönemlerde gerçekleştirdiği açıklamaların asla kabul edilemez olduğunun altı çizildi ve protesto notası verildi.

Bahse konu açıklamada, “Bu denli yüksek düzeyde bir devlet adamına hiç yakışmayan Biden'ın bu tarz açıklamalarının ABD-Rusya ilişkilerini durma noktasına getirdiğin altı çizildi. Rusya’ya karşı yapılan düşmanca eylemlerin kati ve kesin olarak yanıtlanacağı hususunda uyarı yapıldı.” denildi.

Güncel ikili ilişkilerin de müzakere edildiği belirtilen açıklamada, ABD’de bulunan Rus diplomatik görevlerinin kesintisiz işleyişinin garantileri dahil olmak üzere, çalışma şartlarının sağlanması hususunda da Sullivan nezdinde ciddi bir biçimde gündeme getirildiği kaydedildi.

"Savaş suçlusu, katil, diktatör, haydut..."

Biden, 16 Mart tarihinde Beyaz Saray'da bir basın mensubunun Ukrayna’daki savaşa ilişkin olarak, "Gördüğümüz bu kadar şeyden sonra Putin’i bir 'savaş suçlusu' olarak tanımlamaya hazır mısınız?" sorusunu yöneltmesi üzerine önce "Hayır." cevabını vererek salondan ayrılmış, bir süre sonra salona geri dönmüş ve Rusya Devlet Başkanı için "O bir savaş suçlusu." sözlerini sarf etmişti.

Ardından Biden, dünyanın an itibarıyla her zamankinden çok daha birlik olmaya gereksinimi olduğuna işaret ederek, "Putin'in zalimlikleri ve Rus ordusunun Ukrayna'da yaptıkları açık bir şekilde insanlık dışı." demişti.

Biden, yine Rus lider hakkında, 'katil bir diktatör' ve 'haydut' nitelendirmelerini yapmıştı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.