habernediyor.com

Rapor: Avrupa'da 2022'de İslam karşıtlığı kurumsallaştı

DÜNYA

Avrupa İslamofobi Raporu 2022'ye göre geçen yıl Avrupa'da İslam karşıtlığı kurumsallaştı. Raporu oluşturmak için 23 Avrupa ülkesinden veri toplandı.

2022 yılına ilişkin verilerin toplandığı Avrupa İslamofobi Raporu (EIR) yayımlandı. Georgetown Üniversitesinden Doç. Dr. Farid Hafez ile Türk-Alman Üniversitesinden Doç. Dr. Enes Bayraklı'nın editörlüğünde yazılan rapora göre 2022'de Avrupa'daki Müslüman karşıtlığı kurumsallaştı.

Raporda 23 Avrupa ülkesine dair değerlendirmeler yapıldı. Bazı Avrupa ülkelerinin, Müslümanların ötekileştirilmesine neden olacak adımlar attıkları kaydedildi. Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab tarafından organize edilen ve 10 ülkeden temsilcinin katılımıyla düzenlenen "Viyana Ayrımcılık ve Aşırıcılıkla Mücadele Forumu"nun, buna kanıt oluşturduğu belirtildi.

Fransa'da okullardaki çok uzun etekli kızları rapor ediyorlar

Fransa'da da Müslüman nüfus üzerindeki baskının arttığı kaydedildi. Geçen yılın ocak ile ağustos ayları arasında Fransa'da kontrol altına alınan İslami kurum sayısının 1727 olduğu vurgulandı. Bu kurumlara ait 10 milyon avroya el konulduğu ve 118 kurumun kapatıldığı tespit edildi. Yöneticiler ve öğretmenlerin, okullardaki çok uzun etekli kızları belirleyerek rapor etmeye zorlandığı ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.