habernediyor.com

PKK ile çatışan aşiret, dağa kaçırılan gençleri kurtardı

DÜNYA

Suriye’nin Deyrizor kentinde bir aşiret, PKK/YPG’ye karşı ayaklanarak çatışma başlattı. Terör örgütü unsurları karşısında başarılı olan aşiret üyeleri, dağa kaçırılan gençleri kurtardı. Çatışmalarda 3 genç yaralandı ve 1 terörist de öldü.

Suriye’nin Deyrizor şehrinin önde gelen gruplarından Kabise aşireti, Tevvamiyye, Berşem ve Harize köylerindeki gençlerin PKK/YPG terör örgütü tarafından kaçırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Gençleri dağdaki kamplara götürmek üzere yola çıktıkları belirlenen PKK/YPG unsurlarının Arap gençlerini zorla alıkoyduğunun çevre köylerde de duyulması üzerine aşiret üyeleri, gençlerin tutulduğu mekana silahlı baskın düzenledi.



Aşiret üyeleri, gençleri kurtardı

PKK/YPG ile çatışan aşiret üyeleri 1 teröristi öldürdü, alıkonulan gençlerden ise 3’ü yaralandı. Kabise aşireti, alıkonulan tüm gençlerin kurtarıldığını duyurdu. Aşiret üyeleri, gençlerin kaçırıldığı köylere yakın olan terör örgütü PKK/YPG’nin iki kontrol merkezini de ele geçirdi. Öte yandan bölgedeki köylerde terör örgütü gerginliği devam ediyor, aşiret üyeleri ise köy içinde sık sık nöbet tutuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.