habernediyor.com

Norveç’ten Ukrayna’ya askeri destek: 22 obüs gönderildi

DÜNYA

Norveç Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusuna 22 adet obüs bağışlandığı açıklandı. 

Batı dünyası tarafından Ukrayna’ya ekonomik ve askeri destekler gelmeye devam ediyor. Bir açıklama yayımlayan Norveç Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya 22 adet obüsün bağışlandığı ve sevkiyatın gerçekleştiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna’ya bağışlanan 22 obüsün yanı sıra mühimmat ve yedek parçalar da gönderilmiştir. Ukrayna ordusunun göstermiş olduğu büyük direnişi destekliyor, onların yanında olmayı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.  

ABD’den 700 milyon dolarlık dev destek

Kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere de Ukrayna’ya çeşitli yardımlarda bulunmuştu. Ukrayna’ya 700 milyon dolarlık dev bir yardım paketi hazırlayan Amerika Birleşik Devletleri, gelişmiş silah sistemlerinin de çatışma noktalarına sevk edileceğini açıklamıştı. ABD tarafından Ukrayna’ya gönderilen sistemler arasında HIMARS olarak da adlandırılan yüksek performanslı topçu roket sistemi de yer alıyor.

İngiltere, M270 roketatar sistemlerini göndereceğini açıkladı

Ukrayna’ya askeri destek sağlayan bir diğer ülke ise İngiltere oldu. Ukrayna’ya M270 roketatar sistemlerinin gönderileceğini açıklayan Savunma Bakanı Ben Wallace, “M270 roketatar sistemlerini Ukraynalı dostlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ülkelerini cesurca savunan Ukraynalı askerlerin her zaman yanındayız. Rusya tarafından gelen tüm tehdit mesajlarına rağmen İngiltere, Ukrayna’nın yanında durmaya devam edecektir. Gönderilecek olan bu silahlar, Rusya’nın ilerleyişine ağır darbe vuracak. Bu zorlu günlerde Ukrayna hükümetine ve Ukrayna halkına bir kez daha destek mesajımızı yineliyoruz. Bundan sonraki süreçte de destekler sürecektir” şeklinde konuştu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.