habernediyor.com

Kuzey Kore'den roket motoru denemesi!

DÜNYA

Kuzey Kore'nin hafta sonu Dongchang-ri uydu fırlatma sahasında "roket motoru denemesi" yaptığını duyuran Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, "Kuzey Kore'ye askeri gerilime son vermesi çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, Avustralya'nın Sidney kentinde iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlarının görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin hafta sonu "Sohae Uydu Fırlatma Sahası" olarak da bilinen Dongchang-ri'de yaptığını açıkladığı denemeyi doğruladı.

"Testte bir roket motoru denendi"

Kuzey Kore'nin "çok önemli" olarak nitelendirdiği testte bir roket motoru denendiğini kaydeden Jeong, "Güney Kore ve Avustralya savunma bakanları, Kuzey Kore'nin Dongchang-ri sahasındaki (roket) motor denemesine ve art arda fırlattığı balistik füzelere ilişkin derin endişelerini ifade etti. Jeong, "Kuzey Kore'ye askeri gerilimi artıran bu tür aktivitelere derhal son vermesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA), Sohae Uydu Fırlatma Sahası'nda cumartesi günü "çok önemli bir deneme" gerçekleştirildiğini aktarmıştı.

Açıklamada, söz konusu denemenin başarılı sonuçlar alındığı belirtilerek, bu denemenin Kuzey Kore'nin yakın gelecekte stratejik konumunu değiştireceği ifade edilmiş ancak tatbikatta ne tür bir mühimmatın denendiği duyurulmamıştı.

Kuzey Kore'nin ABD işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ri Thae Song 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "ABD tarafından çığırtkanlığı yapılan diyalog, özü itibarıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin diyaloğa bağlı kalmasını tezgahlayan aptalca bir oyundan başka bir şey değil. Bu, ABD'deki seçim ve politik durum lehine kullanılıyor. Artık hangi Noel hediyesini seçeceği tamamen ABD'nin takdirine kalıyor." ifadelerine yer vermişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.