habernediyor.com

Kiev Valisi'nden korkunç iddia: Akıl hastalarını rehin aldılar

DÜNYA

Ukrayna Kiev Bölge Valisi Oleksiy Kuleba, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un Ukrayna’ya gönderilmiş olan askerlerinin, Ukrayna Kiev’de yer alan Borodyanka şehrindeki ruh ve sinir hastalıkları hastanesini ele geçirip, içeride bulunan hastane personelleri ve akıl hastalarını rehin aldığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya dair saldırılarına destek veren Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov’un askerleri Ukrayna’daki ruh ve sinir hastalıkları hastanesine baskın yaptı.

Kadirov birlikleri hastanenin etrafına mayın döşedi

Ukrayna Kiev Valisi Kuleba tarafından konuya dair yapılmış olan paylaşımda, Rus ordusuna bağlı olan Kadirov birliklerinin Kiev bölgesinde bulunan bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesini ele geçirdikleri ve hastanenin etrafına mayın döşeyip, bu bölgeden Ukrayna ordusuna topçu atışları yaptıklarını söyledi.

Ukrayna Kiev Valisi Kuleba

"Akıl hastanesinde hastaları rehin alıyorlar"

Vali Kuleba yapmış olduğu açıklamada, düşmanlarının sivillerin arkasına saklandığını söyleyerek, “Borodyanka şehrinden almış olduğumuz bilgilere göre Kadirov’un askerlerinin ruh ve sinir hastalıkları hastanesine giderek içeride bulunan kişileri rehin aldığı bilgisini öğrendik. Hastanenin etrafına mayın döşenmesinin ardından oradan Ukrayna askerlerinin üstüne topçu atışları yapıyorlar. Hastanede, 100 tanesi yatılı olmak üzere toplamda 500’e yakın hasta bulunuyor. Hastalar ve personeller işgalcilerin elinde. Düşman, hastaların ve çocukların arkasına saklanıyor.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.