habernediyor.com

Kanada'dan Rus şirketlerine yaptırım: Onlar da suçlu!

DÜNYA

Kanada hükümeti, Rus ordusuna doğrudan veya dolaylı olarak destek veren 33 Rus savunma şirketinin de yaptırım listesine alındığını bildirdi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yaptığı saldırılarla başlayan savaşın 47'nci gününde de önemli gelişmeler yaşandı. 

Rusya lideri Putin ile görüşme yaptığını kaydeden Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, "Görüşme oldukça zorluydu. Kendisine, savaşın bir an önce bitirilmesi mesajını verdim." dedi. Böylece savaş başladığından beri ilk defa bir AB ülkesi lideri, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüş oldu.

33 Rus şirketine yaptırım

Öte yandan Rusya'ya uygulanan yaptırımların her geçen gün ağırlaştığı görülüyor. Rusya'ya uyguladığı yaptırımları kapsamını genişleten Kanada, 33 Rus savunma şirketinin de listeye eklendiğini duyurdu. Bu şirketlerin Rus ordusuna destek verdiğini kaydeden Kanada hükümeti, söz konusu şirketlere ağır yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

"O şirketler de suç ortağı"

Kanada hükümeti, söz konusu kararı yazılı bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada, söz konusu 33 savunma şirketinin, dolaylı ve direkt olarak Rusya ordusuna deste sağladığı aktrıldı.

Ukrayna'da çekilen acılarda, yaptırım uygulanacak bu şirketlerin payının da bulunduğunu belirten Kanada hükümeti, "Onları da suç ortağı olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.