habernediyor.com

Japonya’nın 100.başbakanı görevine resmen başladı

DÜNYA

Düzenlenen meclis oturumunda ülkesinin 100.başbakanı olarak seçilen Kişida Fumio kabinesiyle görevi devraldı. Fumio, Japon halkına ekonominin düzlüğe çıkarılmasının önceliği olduğunu söyledi.

Düzenlediği ilk basın toplantısında konuşan başbakan Kişida Fumio, kabinesiyle birlikte koronavirüs ile mücadelenin kendilerini için çok önemli olduğunu belirtti.  Daha önce uygulanan salgın yöntemlerini kendi yöntemleriyle analiz edeceklerini söyleyen Kişida, acil durumlarda halkın hareketliliğini azaltacak önlemlerle dahil çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Ayrıca yaşanabilecek vaka artışları nedeniyle hastane yatak kapasitelerini artıracaklarını söyleyerek kriz yönetiminde hükümeti güçlendirecekleri bilgisini verdi.

“Kuzey Kore lideri ile görüşebilirim”

Salgının olumsuz olarak etkilediği ülke ekonomisinin düze çıkarılması için en kısa zamanda yeni bir ekonomik paket sunmak istediklerini ifade eden başbakan, Çin’İn bölgesel faaliyetleri karşısında ABD ile ittifak haline olarak ‘Serbest ve Açık Hint-Pasifik’ vizyonunu hayata geçirmek istediğini belirtti.  

Kzeu Kore’nin alıkoyduğu Japon vatandaşları sorununu gündemin en baş maddesi olarak gördüklerini söyleyen Kişida, “Dönmeleri için çaba göstereceğiz. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile koşulsuz bir şekilde görüşmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

 Japonya İmparatoru Naruhito'nun İmparatorluk Sarayı'nda kabul ettiği Kişida kabinesi, böylece görevine resmen başlamış oldu.

Kabinedeki isimler belli oldu

64 yaşında başbakanlık görevini üstlenen Kişida'nın 20 kişiden oluşan kabinesinin yarısından fazlası ilk kez bakanlık görevi yapacak. Sadece 3 kadın siyasetçinin bakanlık üstlendiği kabinenin yaş ortalaması ise 61,8 olarak hesaplandı.

Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu ve Savunma Bakanı Kişi Nobuo koltuğunu korurken Kabine Baş Sekreterliği ve Hükümet Sözcülüğü’ne Matsuno Hirokazu atandı.

Aso Taro'nun 2012'den beri 9 yıl boyunca görev yaptığı Maliye Bakanlığı, yeğeni Suzuki Şuniçi'ye teslim edildi.

Ülkede en önemli mevkiler arasında gösterilen Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi oldu.

 Eğitim Kültür Spor Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Suematsu Şinsuke'ye, İçişleri ve İletişim Bakanlığı görevi Kaneko Yasuşi'ye, , Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı Goto Şigeyuki'ye, Tarım Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı Kaneko Genciro'ya verildi.

Arazi Altyapı Ulaştırma ve Turizm Bakanı Saito Tetsu, Adalet Bakanı Furukawa Yoşihisa oldu.

LDP'nin iktidar ortağı Komeito'dan sadece Saito yeni kabinede yer buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.