habernediyor.com

İsrail, Arabistan üzerinden BAE'ye inecek!

DÜNYA

İsrail uçağı, BAE'ye yapacağı ilk uçuşunda Suudi Arabistan hava sahasını kullanacak.

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ile İsrail arasında ilişkileri normalleştirme kararı alınmasının ardından İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait uçak, Tel Aviv'den Abu Dabi'ye gerçekleştiriceği ilk uçuşu, Suudi Arabistan hava sahasından yapacak.

ABD Başkanı Donald John Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner başta olmak üzere ABD'li ve İsrailli yetkililerden oluşan heyet, İsrail ve BAE arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde temaslarda bulunmak amacıyla bugün İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait uçakla Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuyor.

İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'ın, Tel Aviv-Abu Dabi hattında yapacağı ilk ticari uçuştaki heyette ABD Başkanı Donald John Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner dışında İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien da bulunuyor.

Heyet İsrailli ve ABD'li yetkililerden oluşuyor.

Pilottan "Suudi Arabistan" anonsu

İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait uçağın kaptan pilotu ise uçuş öncesi "Suudi Arabistan hava sahasını kullanacağız." anonsu yaptı.

Abu Dabi ve Tel Aviv arasında sağlanan normalleşme anlaşmasından sonra İsrail'den BAE'ye yapılan ilk kapsamlı resmî ziyaretin 2 gün olarak planlandığı ve bazı iş birliği anlaşmalarının imzalanmasının beklendiği bildirildi.

Diğer taraftan İsrail-ABD heyetini taşıyacak İsrail ulusal hava yolu şirketi El Al'a ait "Kiryat Gat" adlı uçağa Arapça, İngilizce ve İbranice dillerinde ayrı ayrı "barış" yazısı giydirildi.

Donald Trump açıklamıştı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, 13 Ağustos'ta Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında "ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi" kararı alındığını açıklamıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, 1979 yılında Mısır ve 1994 yılında Ürdün’ün ardından İsrail ile "ilişkilerin normalleşmesi" anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi olmuştu.

Anlaşmanın yakın zamanda imzalanması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.