habernediyor.com

İran devlet televizyonunda Ruhani için 'uyuşturucu madde kullanıcısı' iması

DÜNYA

İran devlet televizyonu tarafından yayımlanan bir programda, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi hedef alan hakaret içerikli ifadeler, ülkede tüm tarafların tepkisini çekerken, bahse konu program hakkında yasal işlem başlatılması istendi.

Ülkedeki devlet televizyonunda yayımlanan 'Zaviye' adlı programa iştirak eden İslam Fikir ve Kültür Enstitüsü Siyaset Bilimi Bölümü Başkanı Ahmed Cihan Bozorgi'nin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani için, 'uyuşturucu madde kullanıcısı' imasına gelen sözler sarf etmesi tepki çekti.

Uyuşturucu imasında bulunuldu

Muhafazakar olarak tanınan ve eş zamanlı olarak bir din adamı olan Bozorgi, dün İran devlet televizyonunda iştirak ettiği programda, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin İran'ın problemlerine kayıtsız kaldığını öne sürerek, "Evinde oturan o kişi, belki de şu anda ocak başında oturuyor (İran'da uyuşturucu madde kullanan kişiler için kullanılan bir tabir). Ülkede neler olduğuna ilişkin olarak kafasını çevirip bakmıyor ve kabinesinde bulunan bakanları da onu arayıp ülkenin problemlerinden söz edemiyor. Bu şahıs İran'ın yetkilisi midir?" ifadelerini kullandı.

Bahse konu hakaretlere iktidar kanadından tepkiler yükselirken, muhafazakar basın organları da Bozorgi'nin sözlerine sert bir şekilde tepki gösterdi.

Yasal işlem başlatıldı

İran Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) Denetleme Kurulu'ndaki yürütme organı yetkilileri, 'Zaviye' programındaki hakarete karşı yasal işlem başlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.