habernediyor.com

İran'dan ABD'ye sert tehdit!

DÜNYA

İran Milli Güvenlik Konseyi, General Kasım Süleymani'nin ölümünden sonra alınan toplantıda "Sert bir intikam alınacak" açıklamasında bulundu.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, Devrim Muhafızlaro Ordusu'na bağlı olan ve Irak'ta operasyonlar düzenleyen Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat Havalimanı yakınlarında öldürülmesinin ardından olağanüstü bir şekilde toplandı.

"ABD bu yanlış eyleminin sonuçlarından kaçamayacak"

Toplantıdan sonra yayımlanan yazılı açıklamada "ABD rejimi, bu maceracılığının bütün sonuçlarının sorumlusu olacaktır" ifadeleri kullanıldı. Konseyin açıklamasında ABD'nin düzenlediği operasyonla birlikte Batı Asya'daki operasyonlarında "en büyük stratejik hatasını yaptığı" öne sürüldü ve "ABD, bu yanlış hesaplanmış eylemin sonuçlarından kolayca kaçamayacak" denildi.

"ABD uygun bir zamanda ve mekanda Süleymani'nin intikamıyla karşılaşacak"

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında ABD'nin "kirli ellerini Süleymani'nin temiz kanına bulaştırdığı" ifade edilirken ABD'nin "uygun bir zamanda ve mekanda Komutan Süleymani'nin kanının sert intikamıyla karşılaşacağı" vurgulandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.