habernediyor.com

Irak'ta protestolarda 2 eylemci öldü!

DÜNYA

Irak'ın güneyindeki Nasıriye kentindeki hükümet karşıtı protestolarda 2 Iraklı eylemci öldürüldü.

Irak'ın güneyinde bulunan Nasıriye kenti, Pazar gecesi hükümet karşıtı eylemlerle çalkalandı. Polisin eylemcileri köprülerden uzaklaştırmaya çalışması sırasında gerçek mermi kullanması üzerine en az 75 eylemcinin yaralandığı belirtilirken 2 eylemci de hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden 2 eylemcinin kullanıcılarının kimliği bilinmeyen 4 pikap araçtan açılan ateş yüzünden hayatlarını kaybettikleri belirtilirken 4 araçla saldıran kişilerin eylemcilerin çadırlarını da ateşe verdiği öğrenildi.

4 ayda neredeyse 500 kişi öldü!

Ülkede 1 Ekim'den beri devam eden eylemlerde polis ve kimliği belirsiz saldırganların eylemcilere ateş açması yüzünden şu ana kadar 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. Ocak ayının bir kısmında eylemlerin kısmen sakinleşmesinin ardından Bağdat ve güney şehirlerde huzursuzluk yeniden baş gösterdi.

Neredeyse 4 aydır devam eden protestolarda eylemciler tüm siyasi partiler ve siyasetçilerin istifa etmesini, özgür ve adil seçimler düzenlenmesini ve yolsuzluğun yok edilmesini istiyor. Hükümet ise eylemcilerin taleplerine şu ana kadar çok kısıtlı reform adımları ve çoğunlukla şiddetle karşılık verdi.

Sadr eylemlerden desteğini çekti

Irak'taki Şiilerin dini lideri sayılan Muktada es-Sadr, Cumartesi günü yaptığı açıklamada kendi destekçilerinin sokaklardan çekileceğini belirtmişti. Sadr, yolsuzluk yapan siyasilerin görevlerini bırakması ve hizmet ve iş eksikliğinin protesto edilmesi gibi konulara katıldığını söylemişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.