habernediyor.com

Güney Afrika’da katliam gibi saldırı! Gece kulübünde 4 yaralı, 14 ölü

DÜNYA

Güney Afrika’nın kenti olan Johannesburg’da bir gece kulübüne gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı, 14 kişi ise yaşamını yitirdi.

Johannesburg şehrinin Soweto ilçesinde yer alan bir eğlence merkezinde silahlı saldırı yaşandı. Dün gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda 3’ü ağır toplamda 4 kişi yaralandı, 14 kişi ise yaşamını yitirdi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin sonrasında Chris Hani Baragwanath hastanesine gönderildi.

“Kalabalık bir grup tarafından yapılmış”

Olayın yaşandığı bölgede araştırma sağlayan Gauteng eyalet polisi Elias Mawela, “Boş mermi kovanlarının sayısı göz önüne alındığında bu saldırının kalabalık bir grup tarafından düzenlendiği belli oluyor. İnceleme sonrasında olayın şu şekilde olduğunu düşünüyoruz. Gece kulübünde eğlenen kişiler bir anda silah sesi duydu. O sırada da kaçışmaya başladılar. Saldırı nedenini ve neden bu kişilerin hedef olarak seçildiğine dair bütün detaylara şu an için sahip değiliz. Saldırıda kullanılan silahın yüksek kalibreli olduğunu ve çevreye rastgele ateş edildiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Bunun yanı sıra insanların kaçmak isterken büyük bir mücadele verdiğini de fark edebilirsiniz” şeklinde ifade etti.

Daha öncesinde de yaşanmıştı

26 Haziran günü Güney Afrika’nın Doğu Londra şehrinde Enyobeni isimli eğlence merkezinde, sınavların bitmesini kutlamak isteyen 14-20 yaşları aralığındaki 21 genç henüz tespit edilemeyen bir sebeple hayatını kaybetmişti. Ölenler içerisinde 13 yaşında küçük bir kız çocuğunun da bulunduğu belirlendi. 18 yaşını geçmeyen kişilere alkol servisinde bulunmanın yasa dışı kabul edildiği Güney Afrika’da, olaya karışan gece kulübünün kapatılmasına karar verilmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.