habernediyor.com

Fildişi Sahili’nde 2 milyar varillik petrol sahası ve doğalgaz rezervi keşfedildi 

DÜNYA

Fildişi Sahili Maden ve Enerji Bakanı Thomas Camara, ülke sınırları içerisinde 2 milyar varillik petrol sahası ve doğalgaz keşfedildiğini açıkladı. Saha, Fildişi Sahili bir şirket ve İtalya merkezli bir şirketin iş birliğinde keşfedildi. 

Dünya genelinde hemen her ülkede petrol ve doğal gaz arama çalışmaları devam ederken Fildişi Sahili Maden ve Enerji Bakanı Thomas Camara, ülke sınırları içerisinde petrol sahasının ve doğalgaz rezervinin keşfedildiğini açıkladı. Bu sahanın yaklaşık olarak 2 milyar varillik petrol ve 2,4 milyar fit küplük doğalgaz rezervi içerdiğini aktaran Bakan Camara, sahanın, milli şirket Petroci ve İtalyan şirket Eni tarafından keşfedildiğini bildirdi. 



Ülke ekonomisini değiştirecek keşifler 

Uzun süredir petrol ve doğalgaz üretimi yapan Fildişi Sahili’nde 2020 senesinde 3,3 milyon varillik petrol üretimi yapılmış fakat bu oran 2021 senesinde yüzde 22,2 oranında düşmüştü. 2021 senesinde nisan ayına kadar 2,6 milyon varil petrol üretimi yapılmıştı. Ülkede hali hazırda 4 adet aktif olarak kullanılan petrol sahası bulunurken 26 saha üzerinde araştırmalar devam ediyor. Yerleri belirlenmiş 21 saha üzerinde ise müzakereler sürüyor. Ülkedeki üretim sahaları genellikle açık denizde, Gana sınırında yer alıyor. 

Son yapılan araştırma ile bulunan 2 milyar varilli ham petrol ve 2,4 milyar fit küplük doğalgaz rezervinin, ülkedeki üretimi, dağıtımı ve ülke ekonomisini büyük oranda etkilemesi bekleniyor.  

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.