habernediyor.com

Çekilişi izliyordu, ikramiyenin sahibi oldu: Noel piyangosunda şaşırtan olay

DÜNYA

İspanya'da 2 milyar 520 milyon euro kadar ikramiyenin verileceği dünyaca ünlü Noel piyangosunda talihliler belli oldu. Madrid'de bulunan Real Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen çekilişi canlı şekilde seyredenler içerisindeki bir kadına büyük ikramiye çıktı.

İspanya'da 200 seneden fazla geçmişi bulunan ve 2 milyar 520 milyon euro kadar ikramiyenin verildiği dünyaca ünlü Noel piyangosu bugün sahiplerini buldu.

“Çantamda sadece 95 sent vardı”

Madrid'de yer alan Real Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen çekilişi canlı bir şekilde seyredenlerden bir kadına, büyük ikramiye çıktı. 05490 numarasına sahip olan bilet açıklandığında kadının bağırması ve gözyaşlarına hakim olamadığı fark edildi.

Salondaki izleyiciler tarafından alkışlanan talihli kadın Perla, İspanyol basınına şu açıklamalarda bulundu: "Ben oldukça Katolik ve dindar birisiyimdir. Bundan çok kısa bir zaman öncesinde babam yaşamını yitirmişti ve benim görüşüme göre bu ikramiye Tanrı'nın bana bir yardımı. Evim kira ve herhangi bir işim yok. Çantamda yalnızca 95 sent vardı. Bu para ile çocuklarımın eğitimine destek sağlamak ve ev almak istiyorum."

Binlerce kişiye veriliyor

İspanya'da her sene 22 Aralık günü gerçekleştirilen ve 4 saat kadar süren Noel piyangosu çekilişi birden fazla insana ikramiye vermesiyle biliniyor.

Son senelerin en fazla kişiye ulaşan Noel piyangosunun 2022’de çekildiğini ifade eden Piyango Müdürlüğü, büyük ikramiyenin Navarra, Alicante, Valladolid, Valensiya ve Madrid öncelikli olacak şekilde 15 kadar şehirde binlerce kişiye çıktığını duyurdu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.