habernediyor.com

Burkina Faso'da örgütün dev üssü ele geçirildi

DÜNYA

Burkina Faso'da terör örgütüne ait dev bir "lojistik üs" ele geçirildi ve tüm silahlara el konuldu, 4 terörist de etkisiz hâle getirildi.

Son yıllarda terör saldırılarının iyice arttığı Burkina Faso'nun kuzeyinde teröristlere ait dev bir lojistik üs bulunduğu ve güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla bu üssü ele geçirdiği belirtildi.

Burkina Faso yerel basınında yer alan haberlere göre, Burkina Faso güvenlik güçleri, Soum kentinin Belhouro kırsalında operasyon gerçekleştirildi.

Jandarma kaynakları operasyonda çok sayıda ağır silah, patlayıcı madde ve mühimmat ile intihar saldırıları ve intikallerde kullanılan motosikletlerin bulunduğu askerî bir üssün ele geçirildiğini kaydetti.

Operasyon sırasında üssü askerlere karşı savunan 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, başarılı şekilde yürütülen ve üssün ele geçirildiği operasyona katılan askerleri tebrik etti.

Burkina Faso'nun son bir yıldır sık sık terör saldırılarına maruz kalan ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği kuzey ve doğu bölgelerinde asker kasım ayında büyük çaplı temizlik operasyonu başlatmıştı.

7 bölgede OHAL devam ediyor

Burkina Faso'da terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırılarda son 4 yılda 600'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Burkina Faso'nun kuzeyi, Sahel bölgesi ile batı ve orta kesimlerinde artan terör olayları sebebiyle 1 Ocak 2019 tarihinde OHAL (olağanüstü hal) ilan edilmişti.

OHAL (olağanüstü hal), Burkina Faso'yu oluşturan 13 bölgenin 7'sinde hâlen devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.