habernediyor.com

BM'den Nursultan Nazarbayev'e "özel" statü!

DÜNYA

Birleşmiş Milletler (BM) Nursultan Nazarbayev'i, özel statüye layık gördü.

BM (Birleşmiş Milletler), Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e, özel statüye layık gördü. BM, Nursultan Nazarbayev'e "Nükleer Denemeler Yapılmayan bir Dünyanın Savunucusu" statüsü verdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun video konferans yoluyla düzenlenen özel oturumda, "29 Ağustos Uluslararası Nükleer Denemelere Karşı Mücadele Günü" sebebiyle Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e özel statü verildi.

"Nükleer Denemeler Yapılmayan bir Dünyanın Savunucusu" statüsünün Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e, "nükleer silahsız bir dünya inşa edilmesine yaptığı katkılarından dolayı" verildiği vurgulandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in 29 Ağustos 1991'de dünyadaki en büyük nükleer deneme sahalarından Semipalatinsk'i kapatma kararının dünya tarihine "nükleer denemelere karşı ilk kanuni yasak" olarak geçtiği, ayrıca uluslararası bir günün (29 Ağustos Uluslararası Nükleer Denemelere Karşı Mücadele Günü) ilan edilmesine de zemin hazırladığı vurgulandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.