habernediyor.com

Bir Avrupa ülkesi daha Türkiye'den gelenler için karantinayı kaldırdı

DÜNYA

Polonya Dışişleri Bakanlığı'nca Polonya'ya Türkiye'den dönen vatandaşlara artık karantina uygulanmayacağını kaydetti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı'nca sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, "Bugün itibarıyla Türkiye'den dönen Polonyalılar, 10 gün karantina süresine dahil olmak zorunda değil." dedi.

Karantina süresinden Türkiye de muaf olacak

Yapılan paylaşımda Avrupa Ekonomik Alanı ve Schengen bölgesi ülkelerinin bayrağının yanında Türk bayrağı da yer aldı.
Bununla beraber Polonya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk, basına yapmış olduğu açıklamada koronavirüse dair yeni seyahat düzenlemesini kamuoyuna açıkladı.

Wawrzyk, salgın döneminde aşı yaptırmayan kişilerin ülkeye girişinde konum belgesi ismi verilen yeni bir belgeyi ibraz etmek durumunda olunduğunu kaydetti.

Wawrzyk, ifade edilen belgenin fiziki ve dijital ortama taşınabileceğini ve Polonya'ya girişlerde yetkililere ibraz edileceğini aktararak, EEA ve Avrupa Birliği ülkelerinden gelenlerin 10 günlük karantinadan muaf olacağını ifade etti.

10 günlük karantinadan muaf olacaklar

Wawrzyk, "Salgın döneminde Polonya'nın belirlemiş olduğu özel düzenleme ve belirli ülkelerden gelmiş kişilerin belirtilen karantinadan muaf kalmalarını sağlayacak yeni unsurlar dahil ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bununla beraber Polonya basınında çıkan haberlerde EEA ve Avrupa Birliği ülkelerine ek olarak Türkiye'nin de karantinanın uygulanmadığı ülkelerin listesine dahil edildiği ve Türkiye'den gelen kişilerin negatif sonucu olan koronavirüs testini ibraz etmeleri koşulunda 10 günlük karantinanın uygulanmayacağı belirtildi.

Ayrıca Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau'nun salgın zamanında Türkiyeli mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile turizme dair adımların attığı ifade edildi.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinde Antalya'yı ocak-haziran ayındaki dönemde kimi ülkelere dair uçuş kısıtlamalarına karşın 90 bin 739 Polonyalı turistin ziyaret ettiği kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.