habernediyor.com

Biden: Biz düşersek dünya dara girer

DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin temerrüde düşmesi riski hakkında, "Bütün dünya bundan zarar görür. Bu nedenle devlet liderleri, temerrüt riskimizi merak ediyor. Faturalarımızı ödeyecek gücümüz var." dedi. ABD'nin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaştığı kaydedildi. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında borç limiti tartışması yaşanıyor. Peki borç limiti nedir? Detaylar haberde...

New York'ta düzenlenen bir programa katılan ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmasına dair konuştu. ABD'deki temerrüt riskine dikkat çeken Biden, "Bizim temerrüde düşmemiz durumunda dünyanın başı derde girer. Bu nedenle bütün dünya liderleri, ABD'deki temerrüt riskini merak ediyor." ifadelerini kullandı.

"Resesyona girersek itibarımız bundan yara alır"

Borç limiti krizi hakkında "üretilmiş, yapay bir kriz" ifadesini kullanan Biden, "Biz dünyanın en güçlü ekonomisiyiz. Faturalarımızı her türlü öderiz, şüphe duymayın. Buradaki mesele, herhangi bir krize sebebiyet vermeden sorumlu davranmak ve harcamaları kısmaktır. ABD'nin temerrüde düşmesi, kredilerde daha yüksek faize ve istihdam kayıplarına yol açacaktır. Resesyona girersek itibarımız bundan yara alır." dedi.

Borç limiti nedir?

Borç limiti, "borçların ödenebilmesi için ödünç alınabilecek maksimum para miktarı" manasını taşıyor. ABD'deki federal hükümetinin 31,4 trilyon dolar civarındaki borç limitine ulaşmış olmasının, temerrüde yol açabileceği belirtiliyor. 

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında borç limiti tartışması

Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçiler, harcamalarda kesinti yapılması gerektiğinde ısrarcı. Demokratlar ise borç limitinin artırılması gerektiğini düşünüyor. Borç limiti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki çözümü zor konulardan birine dönüştü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.