habernediyor.com

Belçika'da vakalar artsa da tedbirleri gevşetmeye devam!

DÜNYA

Belçika, koronavirüste vaka sayılarının günlük ortalaması yaza girişe rağmen ciddi oranda artış göstermesine karşın koronavirüs tedbirlerini hafifletmeye hazırlanıyor.

Belçika'da yaz mevsimine girilmesiyle düşen korona vakaları sonbaharda yeniden yükselmeye başladı.

Özellikle yükseliş hızı son günlerde artış gösteriyor. Ülkenin haftalık vakanın günlük ortalamasıyla duyurulan sayı 23 Eylül tarihi itibarıyla bin 374'e çıktı.

Belçika salgınla mücadele için getirdiği tedbirlerde vaka sayıları artış göstermesine karşın çeşitli gevşetmelere gidiyor.

Seyahat yasağı kalkacak

Başbakan Sophie Wilmes tarafından yeni açıklanan kararlara göre, ülke vatandaşları için Avrupa'nın içindeki ''kırmızı bölge'' olarak belirlenen ülkeler için uygulanan seyahat yasağının cuma itibarıyla kaldırılacağı duyuruldu.

Hükümet, seyahat yasağı yerine bu ülkelere gidilmemesi yönünde "şiddetli tavsiye"de bulunacak.

Kırmızı listede yer alan ülkeler...

Sıklıkla güncellenen kırmızı bölge listesinde Danimarka, Hırvatistan, Finlandiya, İngiltere, Macaristan, İsviçre, Andorre, Avusturya, Monaco, Fransa ve Romanya'nın tamamıyla İspanya, Hollanda ve Çekya'nın kimi bölgeleri yer alıyor.

Zorunlu karantina süresi de 7 güne çekilecek

Açıklananlara göre zorunlu karantina uygulaması için de bir değişiklik olacak ve normalde 2 hafta olan karantina süresi 7 güne çekilecek.

Karantina'da olanlar, beşinci günde yeni bir test yapılması ve şayet bu negatif çıkması durumunda, 7 günün sonunda karantinadan çıkabilecek. eğer test pozitif olursa karantina sonuç gününden itibaren bir hafta daha uzayacak.

Maske konusunda da değişiklik

Bunun dışında maske zorunluğu için de 1 Ekim tarihi itibarıyla değişiklik yapılacak. Buna göre, kalabalık yerlerin dışında maskenin zorunlu olması uygulaması sona erecek. Market, toplu taşıma, sinema ve mağazalar gibi kapalı yerlerde maske takma mecburiyeti sürecek.

Fakat kalabalık olmayan açık havadaki yerlere ilişkin maske zorunluluğu bulunmayacak. Maske zorunluluğunun uygulanacağı kalabalık yerler ise yerel yönetimler tarafından açıklanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.