habernediyor.com

Avrupa salgına karşı yeşil yatırım yapmayı planlıyor

DÜNYA

Avrupa'da siyasetçiler, şirket yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından sürdürülebilir ve çevre dostu yatırım programı uygulanması çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Çevre Komitesi Başkanı Pascal Canfin, Twitter hesabından "Avrupa Yeşil Ekonomik Toparlanma İttifakı"  başlıklı mektup yayınladı. 

Söz konusu mektubu; Fransa, İtalya, Lüksemburg, Danimarka gibi ülkelerin bakanları, 80'e yakın AP milletvekili, 30 kadar şirketin üst düzey yöneticisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin imzaladı.

"Koordineli bir yaklaşım gerekiyor"

Covid-19'un Avrupa'da yıkıcı sonuçlar doğurduğu anımsatılan mektupta, salgının çalışanlar ve ekonomi üzerindeki etkisinin giderilmesi için koordine bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan, Covid-19 ve iklim değişimi ile birlikte mücadele edilebileceğine dikkati çekilerek salgın sonrasında ekonomik toparlanma için çevre dostu, biyolojik çeşitliliği koruyan ve sürdürülebilir yatırımlar yapılması çağrısı yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.