habernediyor.com

Almanya'da, aşı olanlar ve Kovid'i atlatanlar için yeni karar

DÜNYA

Almanya’da Bakanlar Kurulu, Kovid-19’un ikinci doz aşısını yaptıranlara yönelik tedbirlerin gevşetilmesine karar verdi.

Berlin’de bir açıklama yapan Adalet Bakanı Christine Lambrecht, Bakanlar Kurulu’nun, aşılama sürecini tamamlayanlar için tedbirlerin gevşetilmesine yönelik yönetmeliği kabul ettiğini bildirdi.

“Tedbirlerden muaf olacaklar”

Salgın kapsamında temel hakların kısıtlandığına vurgu yapan Lambrecht, “Kısıtlamalar için nedenler ortadan kalktığında yeniden temel hakların tesis edilmesi gerekiyor. Aşının iki dozunu da yaptıranların, hastalığı atlatıp iyileşenlerin bulaştırma tehlikesinin önemli ölçüde azalması halinde önlemlerin de dikkate alınması lazım. Biz şimdi bunu uyguladık." sözlerine yer verdi.

Bunun normalleşmeye doğru önemli bir adım olduğunu söyleyen Lambrecht, kabul edilen yönetmelikle birlikte; tamamen aşılanan kişiler ve Kovid-19’u atlatarak negatif test sonucuna ulaşanların eşit duruma geleceklerini kaydetti. Bu şekilde, hastalığı atlatanlar ile aşının bütün dozlarını yaptıranlar, Kovid-19 kısıtlamalarından muaf tutulacak fakat sosyal mesafe kuralı devam edecek.

Bu hafta içinde yönetmeliğin, Federal Mecliste ve Federal Eyalet Temsilciler Meclisinde görüşüleceği belirtilirken hafta sonunda ise yürürlüğe gireceği düşünülüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.