habernediyor.com

ABD’li teknik heyetten Türkiye’ye Afganistan konulu ziyaret

DÜNYA

MSB kaynaklarınca ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin Afganistan’daki havalimanının işler olarak kalmasına ilişkin faaliyetleri görüşmek üzere Türkiye’ye perşembe günü gelmesinin beklendiği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’ndan bir teknik heyetin Afganistan Kabil Hamid Karzai Havalimanı’nın işler vaziyette tutulmasına dair faaliyetleri ele almak için perşembe günü Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Joe Biden ile görüşmede de konu ele alındı

NATO’nun Kararlı Destek Misyonu görevini bitireceğini ifade etmesi sonrasında Afganistan’ın durumu da önem kazandı.

Geçtiğimiz hafta Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’nin yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın arasında gerçekleştirilmiş olan görüşmede de konunun ele alındığı ifade edildi.

MSB kaynaklarından alınmış olan bilgilere göre böylece Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’ndan bir teknik heyetin Afganistan Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işler durumda kalmasına dair faaliyetlerini de görüşmek amacıyla Türkiye’ye perşembe günü gelmesinin beklendiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileriyle bir araya gelecek olan heyetin konuyu bütün detaylarıyla görüşmesi planlanıyor.

6 senedir havalimanı işletilmesi görevi sürdürülüyor

Türkiye NATO Kararlı Destek Misyonu dahilinde Afganistan Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi görevine 6 seneden beri devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.